Corona fornyr fynsk dyrskue

Normalt vil der på nuværende tidspunkt være et halvt år til Det Fynske Dyrskue. Det har coronapandemien dog én gang for alle ændret på. Først blev der udviklet et digitalt dyrskue, og fremover vil også det fysiske dyrskue være fornyet. Og vare hele året.

Til marts står et nyt, grønt område på dyrskuepladsen således klar til at blive besøgt af børn fra hele Fyn. Her vil det være muligt for dagplejere og børnehaver at låne insektudstyr og gå på jagt ved insekthoteller, der bliver installeret sammen med æbletræer.

- Vi drømmer om at skabe mere liv på dyrskuepladsen året rundt. Det skal blandt andet ske gennem dyrene og insekterne, som skal være med til at få naturen helt ind på dyrskuepladsen. Børnene må gerne lære, at der ikke kun er køer og heste på pladsen, men at det også er muligt at se og studere insekter som bier og regnorme, siger Sara Ekknud Windell, der er dyrskuechef for Det Fynske Dyrskue.

Udover det grønne område er folkene bag dyrskuet på vej med flere nye helårsaktiviteter på pladsen, ligesom selve dyrskuet til sommer kommer til at byde på masser af nyheder.

Torsdag den 25. marts vil der være officiel indvielse af det nye grønne område med blandt andre Odenses borgmester.
 

Læs også