LandboNord aflyser dyrskuer igen i år

For første gang i historien bliver dyrskuerne i Hjørring og Fjerritslev aflyst for andet år i træk. Pandemien har sendt skuerne til tælling, men skulle situationen ændre sig, udelukker dyrskuebestyrelsen ikke, at 2021-udgaven af dyrskuerne kan afholdes i et alternativt format.

LandboNords dyrskuebestyrelse har netop besluttet, at der ikke bliver afholdt Fjerritslev Dyrskue, Forårsfest for land og by, den 22. maj, og Hjørring Dyrskue, Fødevarer & Frilandsliv, den 18. -19. juni.

- Vi er klar over, at det både er en historisk beslutning at måtte aflyse dyrskuerne for andet år i træk, og at den ikke er populær. Planlægningen af årets dyrskuer ville normalt være langt fremme her midt i februar, men sådan er det ikke i år. Danmark har været lukket ned så længe, at vi ikke har villet sætte arbejdet i gang, før vi var rimelig sikre på, at dyrskuerne kunne gennemføres, siger formand for dyrskuet i Hjørring, Lars Mellemkjær.

Ikke en svær beslutning

Bestyrelsen mener fortsat, at der er for mange usikkerheder forbundet med at afholde et dyrskue i Fjerritslev for 2.000 udstillere og gæster om blot tre måneder og for 25.000 den efterfølgende måned i Hjørring. Derfor var det ikke så svært at tage beslutningen.

Hvis der skulle ske en positiv udvikling hen over foråret 2021, så vil dyrskuebestyrelsen ikke udelukke, at skuerne kan blive arrangeret i et alternativt format.

- På trods af aflysningerne i 2020 og nu her i 2021, så takker vi for den store opbakning, der virkelig gør indtryk. Skulle corona-situationen pludselig ændre sig hen over foråret, er jeg overbevist om, at vi med kort varsel kan stable et minidyrskue på benene i Hjørring den 19. juni. Men altså kun hvis det er sundhedsmæssigt forsvarligt. Alle involveredes sundhed og sikkerhed - udstillere, gæster, frivillige og arrangører, har, som altid på dyrskuerne, førsteprioritet, understreger Lars Mellemkjær.

aldo

Læs også