Dyrskuet er en forlængelse af vores livsstil

Lars Aarby og Lisa Pedersen har Hereford som hobby, men avlen er en vigtig drivkraft for parret, der har 35. års jubilæum på dyrskuet i år.

De fire pokaler på havebordet er kun en fjerdedel af de præmier, som Lars Aarby og Lisa Pedersen vandt med deres dyr sidste år, som parret betegner som »et helt fantastisk år«.

- Hvis stemningen var dårlig, så kom vi ikke.

Den gode tone, det sociale aspekt og hjælpsomheden udstillerne imellem er vigtige årsager til, at Lars Aarby og Lisa Pedersen for 35. år i træk tager på dyrskue i Odense med dyr fra deres herefordbesætning.

Parret fra Gl. Korup, der købte den første ko i 1982, har to tyre og to kvier med på dyrskuet. Ingen af de fire dyr har tidligere været med, og det gør det hele endnu mere spændende, mener parret.

- Vi synes, vi kommer med noget godt. Alligevel er vi altid lidt nervøs for, hvordan det skal gå. Sådan skal det også være. Den dag, det ikke kilder i maven mere, så er det slut. For vi kommer ikke bare for at stå nede bagved. Vi vil gerne vinde, siger Lars Aarby.

- Men, understreger han, vi går ikke i sort, fordi vi ikke vinder. Når konkurrencen er slut, så er vi videre.

Flotte resultater på stribe

Parret har lige fra deres første dyrskue i 1983 haft gode resultater. Ikke mindst de senere år.

- De sidste fem år har vi vundet ufattelig meget, når man tænker på størrelsen af vores besætning, der ligger på mellem fem og otte dyr. Jeg kan ikke udpege det bedste år, men der har været år, hvor vi har vundet med både bedste tyr og bedste hundyr. Og et år vandt vi to gange interbreed-konkurrencen på tværs af alle racerne, fortæller Lars Aarby.

LandbrugFyn har forud for årets dyrskue besøgt flere udstillere, blandt andet Lars Aarby og Lisa Pedersen. Se reportagerne i næste uges store dyrskueavis, som allerede nu kan læses her på siden.

 

Læs også