bannerPos

Dyrskue i optimismens tegn

Formanden for Sydvestjysk Landboforening, der arrangerer skuet, Niels Laursen, kom i sin åbningstale ind på den optimisme, som han oplever i landbruget for tiden. Foto: John Ankersen

John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
26-07-2019 15:47
Vejret var med fredagens dyrskue i Ribe, hvor skuets åbningstaler, formand for Sydvestjysk Landboforening, Niels Laursen, også så fremad for et landbrugserhverv, hvor pilene peger den rigtige vej.

Udsigt til en flot høst ovenpå sidste års dårlige tørkehøst, stigende svinepriser og en generel tro på fremtiden igen i landbruget. Formand for Sydvestjysk Landboforening, der er arrangør af skuet, Niels Laursen, havde ikke svært ved at finde både humør og optimismen frem i forbindelse med åbningen af fredagens Ribe Dyrskue. 

-  Dyrskuet er landbrugets festdag, hvor vi kan vise landbruget frem for befolkningen, så de ikke kun får indtryk fra aviserne. Et landbrug med større optimisme, sagde Niels Laursen.

Han kom også ind på de to store valg, der har fundet sted i år – dels EU-parlamentsvalget og folketingsvalget, hvor han noterede sig både udfordringer, men især nye muligheder.

-  Ved EU-valget fik vi Asger Christensen, (landmand, Venstre-politiker og tidl. KHL-formand, red.) valgt ind, og vi håber, at han kan tale og præge landbrugets interesser, lød det fra Niels Laursen, der til gengæld er en smule mere betænkelig omkring udfaldet af folketingsvalget.

-  Fra landbruget er vi bekymrede over folketingsvalget og de mange overbud, der kom, blandt andet omkring klimaet, konstaterede Niels Laursen, der dog samtidig noterede sig L&F´s udspil på klimaområdet – og ikke mindst de udmeldinger, som der foreløbigt er kommet fra den nye socialdemokratiske regering omkring landbruget.

-  Det glæder mig, at vores nye minister siger, at vi ikke skal udflytte landbrugsproduktion, og derfor ikke vil stille urealistiske krav, konstaterede Niels Laursen.

Topdyr kåret

Ribe Dyrskue er med sin bare én dags varighed en komprimeret konkurrence i dyrskueringen, hvor der fredag blev fundet de bedste dyr inden for både malkekvæg, kødkvæg, heste, får og geder.

Et pænt opbud af malkekøer både indenfor Dansk Holstein og jersey gav både spændende og tæt kamp. 
Hos Dansk Holstein blev det Villemajgård ved Lintrup i Sydjylland, der blev den helt store dyrskue-vinder, da de vandt i besætningskonkurrencen og i konkurrencen om skuets bedste holstein-ko. 

Inden for Jersey-racen var den helt store vinder Niels Jørgen Olesen, Gesten, der foruden besætningskonkurrencen også vandt konkurrencen om skuets bedste jersey-ko – samme ko vandt kort forinden også i konkurrencen på tværs af racer med Skuets Bedste Yver. 

Bedste kvie på tværs af racer gik også til jersey – nemlig en lille jersey-kalv fra Esme Van Weerdenburg, Rødding.
 

Miljøminister: Øko-landbrug er godt for grundvandet

Der er et klart behov for at beskytte drikkevandet bedre på grund af det stigende antal sager med fund af rester af pesticider, der har skabt overskrifter siden 2017. Det siger miljøminister Lea Wermelin, efter at det er kommet frem, at der findes pesticidrester i mere end fire ud af ti drikkevandsboringer.

Prisnedtur på svin kan udeblive

Den sæsonmæssige prisnedtur kan helt udeblive i år, lyder det i en markedskommentar fra Danske Svineproducenter. I dag er Nord-West-noteringen igen uændret.

Kina har importeret danske avlssøer

De vedvarende problemer med afrikansk svinepest har fået Kina til at importere godt 900 danske alvssøer via fly. Det skriver Reuters Bureau.

Markedspodcasten - WASDE-rapport presser priserne

WASDE-rapporten presser priserne, men markedsanalytiker Peter Arendt tror dog ikke på, at presset bliver ved.

Økologer vil være en del af klimaløsningen

Klimaet er på alles læber - og med rette. Derfor er klimaet og klimaforandringerne også omdrejningspunktet for en stor del af programmet, når den danske øko-branche samles til økologikongressen 20.-21. november, der er arrangeret af Seges, Økologisk Landsforening, Landbrug & Fødevarer samt Biodynamisk Forening.

Seges svarer fødevareministeren igen

Fødevareministeriets annoncerede stramninger i dyrevelfærdskontrollen får en hård medfart hos Seges Svineproduktion.

Fødevareeksporten er på rekordkurs

Virksomhederne i den danske fødevareklynge øgede eksporten for de første syv måneder i år med 2,4 milliarder kroner sammenlignet med sidste år, og er dermed på rekordkurs.
Side 1 af 1659 (33170 artikler)Prev1234567165716581659Next