bannerPos

Dyrskue i optimismens tegn

Formanden for Sydvestjysk Landboforening, der arrangerer skuet, Niels Laursen, kom i sin åbningstale ind på den optimisme, som han oplever i landbruget for tiden. Foto: John Ankersen

AF: JOHN ANKERSEN

REDAKTØR, LANDBRUGSYD
26-07-2019 15:47
Vejret var med fredagens dyrskue i Ribe, hvor skuets åbningstaler, formand for Sydvestjysk Landboforening, Niels Laursen, også så fremad for et landbrugserhverv, hvor pilene peger den rigtige vej.

Udsigt til en flot høst ovenpå sidste års dårlige tørkehøst, stigende svinepriser og en generel tro på fremtiden igen i landbruget. Formand for Sydvestjysk Landboforening, der er arrangør af skuet, Niels Laursen, havde ikke svært ved at finde både humør og optimismen frem i forbindelse med åbningen af fredagens Ribe Dyrskue. 

-  Dyrskuet er landbrugets festdag, hvor vi kan vise landbruget frem for befolkningen, så de ikke kun får indtryk fra aviserne. Et landbrug med større optimisme, sagde Niels Laursen.

Han kom også ind på de to store valg, der har fundet sted i år – dels EU-parlamentsvalget og folketingsvalget, hvor han noterede sig både udfordringer, men især nye muligheder.

-  Ved EU-valget fik vi Asger Christensen, (landmand, Venstre-politiker og tidl. KHL-formand, red.) valgt ind, og vi håber, at han kan tale og præge landbrugets interesser, lød det fra Niels Laursen, der til gengæld er en smule mere betænkelig omkring udfaldet af folketingsvalget.

-  Fra landbruget er vi bekymrede over folketingsvalget og de mange overbud, der kom, blandt andet omkring klimaet, konstaterede Niels Laursen, der dog samtidig noterede sig L&F´s udspil på klimaområdet – og ikke mindst de udmeldinger, som der foreløbigt er kommet fra den nye socialdemokratiske regering omkring landbruget.

-  Det glæder mig, at vores nye minister siger, at vi ikke skal udflytte landbrugsproduktion, og derfor ikke vil stille urealistiske krav, konstaterede Niels Laursen.

Topdyr kåret

Ribe Dyrskue er med sin bare én dags varighed en komprimeret konkurrence i dyrskueringen, hvor der fredag blev fundet de bedste dyr inden for både malkekvæg, kødkvæg, heste, får og geder.

Et pænt opbud af malkekøer både indenfor Dansk Holstein og jersey gav både spændende og tæt kamp. 
Hos Dansk Holstein blev det Villemajgård ved Lintrup i Sydjylland, der blev den helt store dyrskue-vinder, da de vandt i besætningskonkurrencen og i konkurrencen om skuets bedste holstein-ko. 

Inden for Jersey-racen var den helt store vinder Niels Jørgen Olesen, Gesten, der foruden besætningskonkurrencen også vandt konkurrencen om skuets bedste jersey-ko – samme ko vandt kort forinden også i konkurrencen på tværs af racer med Skuets Bedste Yver. 

Bedste kvie på tværs af racer gik også til jersey – nemlig en lille jersey-kalv fra Esme Van Weerdenburg, Rødding.
 

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.
Side 1 af 1871 (37406 artikler)Prev1234567186918701871Next