Se en PG II 28 i Hjørring

Samsons PG II 28 var en populær nyhed, da den blev lanceret sidste år. I år regner man med mindst ligeså godt salg for gyllevognen, der også bliver blikfanget på Hjørring Dyrskue.

Det kan vist ikke betegnes som meget andet end en succes, da Samson Agrolize sidste år lancerede sin PG II 28 gyllevogn. I denne tid er vognen på vej landet rundt til diverse dyrskuer, og rammer også Hjørring den 22.-23. juni.
Med sin 36 meter brede bom kørte Samson-vognen ud på en meget frugtbar jord, som også ser ud til at give masser af udbytte i år.
- Sidste år var 28’eren vores klart største sællert. Den stod for cirka 80 procent af vores salg i Danmark, og vi forventer mindst ligeså stort et salg i år, siger Søren Hansen, der er Samsons distriktschef i Nord- og Østjylland, og med på standen, når det går løs i Hjørring.

Længe ventet bredde

Han fortæller, at det primært er arbejdsbredden, der har gjort den næsten nye vogn så populær.
- Folk har gennem de seneste år gerne villet op i større bredde på sprøjterne, men man har ikke haft gyllegrejet til det. Nu har man muligheden for en arbejdsbredde på 36 meter, og PG II 28’eren er den mindst mulige vogn til det formål, siger distriktschefen, der også sælger vognen med bomme på 24 og 30 meter.
- Men det er de 36 meter, der er klart mest populær, siger Søren Hansen, der ikke tøver med at kalde Samson-bommen for den bedste på markedet.
- Den er utrolig fleksibel, nem at stille om, og er let at tilpasse i forhold til terrænet. Vingerne kan kippes både op og ned, og endda sænkes under niveau, så man altid kan følge terrænet lige meget, hvor bakket det er.

Hjultræk giver flere dage

Mens Samson lægger vejen forbi Hjørring med en gyllevogn med 36 meter bom, er der en enkelt forskel på dyrskuemodellen og den helt store sællert.
- Hovedparten af de nye vogne, vi sælger, er med hjultræk. Det betyder, at de kan køre væsentlig flere dage i løbet af året. Med hjultræk på, gør det ikke noget, hvis det småregner. Men der er altså ikke hjultræk på den, vi har med rundt på dyrskuerne, konstaterer Søren Hansen.
Samsons PG II 28 er bygget til at opfylde de tyske krav. Den har en transportbredde på 3,30 meter og er drypfri.
Udover gyllevognen stiller Samson-holdet også med en fronttank på 3 kubikmeter.
 

Læs også