Gamle traktorer og sjælden møgspreder

Veterantraktorerne havde også fundet vej til Hobro Dyrskue.

TRAKTORER Det var ikke kun de spritnye moderne traktorer, der blev vist frem på dyrskuepladsen i Hobro. Traditionen tro stod Motor- og Traktorklubben Jylland klar med et lineup af veteran-maskiner.
Især de danskproducerede Bukh-traktorer fyldte en stor del af området hos traktorklubben.
Mikael Svensson havde kørt to af sine røde Bukh-traktorer fra hjemmet i Øster Doense til dyrskuepladsen i Hobro. Den ene udstyret med en gammel Samson-møgspreder fra 1950’erne og den anden med en af de første Hardi-sprøjter fra 60’erne. Traktorerne er lavet i 1959 og 1966.
Mikael Svensson er især glad for sin Samson-vogn, som han støvede op ved en tilfældighed.
- Jeg var egentlig ude for at kigge på et bornholmerur, da vi kom til at snakke om, at sælgeren også havde den her møgspreder til at stå. Det er sådan en vogn, jeg ikke kommer til at finde nogensinde igen i mit liv. Det er sjældent, at de står så velholdte med originale sider og det hele. På langt de fleste er træet skiftet ud eller trænger til at blive det. Men den her er helt original med fabrikslogo på siden og det hele. Det er sådan en vogn, der er sjov at have stående, fortæller Mikael Svensson, der lige nu har syv gamle traktorer af forskellige mærker stående hjemme på matriklen.
- Men jeg tog Bukh-traktorerne med, fordi de fortæller et lille stykke Danmarkshistorie. Det synes jeg er sjovt, forklarer han.
Der nåede i alt at blive fremstillet cirka 10.000 Bukh-traktorer, inden produktionen stoppede i 1967.

 

Læs også