bannerPos

Gamle traktorer og sjælden møgspreder

Mikael Svensson havde taget to af sine Bukh-traktorer med på dyrskue.

AF: CHRISTIAN CARUS

FAGJOURNALIST
02-08-2018 10:26
Veterantraktorerne havde også fundet vej til Hobro Dyrskue.

TRAKTORER Det var ikke kun de spritnye moderne traktorer, der blev vist frem på dyrskuepladsen i Hobro. Traditionen tro stod Motor- og Traktorklubben Jylland klar med et lineup af veteran-maskiner.
Især de danskproducerede Bukh-traktorer fyldte en stor del af området hos traktorklubben.
Mikael Svensson havde kørt to af sine røde Bukh-traktorer fra hjemmet i Øster Doense til dyrskuepladsen i Hobro. Den ene udstyret med en gammel Samson-møgspreder fra 1950’erne og den anden med en af de første Hardi-sprøjter fra 60’erne. Traktorerne er lavet i 1959 og 1966.
Mikael Svensson er især glad for sin Samson-vogn, som han støvede op ved en tilfældighed.
- Jeg var egentlig ude for at kigge på et bornholmerur, da vi kom til at snakke om, at sælgeren også havde den her møgspreder til at stå. Det er sådan en vogn, jeg ikke kommer til at finde nogensinde igen i mit liv. Det er sjældent, at de står så velholdte med originale sider og det hele. På langt de fleste er træet skiftet ud eller trænger til at blive det. Men den her er helt original med fabrikslogo på siden og det hele. Det er sådan en vogn, der er sjov at have stående, fortæller Mikael Svensson, der lige nu har syv gamle traktorer af forskellige mærker stående hjemme på matriklen.
- Men jeg tog Bukh-traktorerne med, fordi de fortæller et lille stykke Danmarkshistorie. Det synes jeg er sjovt, forklarer han.
Der nåede i alt at blive fremstillet cirka 10.000 Bukh-traktorer, inden produktionen stoppede i 1967.

 

Planteavlskonsulenter rådgiver ud fra rigide regler

De massive krav til efterafgrøder sætter planteavlskonsulenters faglighed under pres, mener Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, der også mener, at nogle af dem bukker under for presset. Planteformand i L&F er uenig.

Kød i historisk fald

Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Kartoffelavlere står midt i historisk eksperiment

En effektiv, ensartet vækststandsning i kartofler er kodeordet for et godt resultat, pointerer landskonsulent Lars Bødker, Seges.

Eksportportalen advarer om ekstreme temperaturer

EksportKontrolCentret tilbagesender mange logbøger i øjeblikket på grund af utilstrækkeligt hensyn til de varme temperaturer i de planlagte ruter.

Man må tidligt op

Mens de fleste danskere stadig sover, tager landmand Mikkel Andersen de første kartofler op, så de kan komme videre til pakkerierne, hvor de vaskes og pakkes.

Underskud af sukker

Prisen for sukker går op for tiden. Det skyldes først og fremmest en underskudsproduktion af sukker, set i forhold til den aktuelle efterspørgsel. Det begynder således efterhånden at lysne for producenter af sukkerroer, der ser ud til at få mere i pris for deres produktion end det var situationen tidligere på året.

Ukrainsk afgrødehøst slår ny rekord

Ifølge det ukrainske konsulentbureau ProAgro vil den samlede ukrainske afgrødeproduktion slå nye historiske rekorder i år. Endnu en dårlig nyhed for afgrødeproducenter i den vestlige del af Europa.
Side 1 af 1892 (37821 artikler)Prev1234567189018911892Next