150-års jubilæumsskue i Horsens med nye tiltag

Horsens Dyrskue & Madmarked fejrer næste år 150-års jubilæum med nye og velkendte aktiviteter for hele familien – og nu også med søndagsåbent.

I mere end 150 år har dyrskuet i Horsens samlet folk fra land og by, og det kommer også til at ske til sommer, hvor der holdes jubilæumsskue på Dyrskuepladsen i Horsens.

Som noget nyt vil jubilæumsskuet 2020 finde sted en weekend med søndagsskue i stedet for fredagsskue, og det bliver derfor i weekenden lørdag den 13. og søndag den 14. juni 2020, at Horsens Dyrskue & Madmarked finder sted.

- Vi har ændret på åbningstiderne, fordi vi tror på at holde åbent både lørdag og søndag vil give en rigtig god og populær dyrskueweekend, hvor familierne har god tid til at komme ud og opleve, hvad vi har at byde på, siger bestyrelsesformand Peter Mortensen, Foreningen Land & By ØSTjylland.

- Vi har i de senere år oplevet, at der ikke har været så mange besøgende om fredagen, så det er en enig bestyrelse, der håber og tror på, at søndag bliver en bedre besøgsdag, fordi vi ikke vil være i konkurrence med så meget og hvor folk også har fri fra arbejde.

Børn fra skoler og daginstitutioner får dog stadig mulighed for at komme ud og snuse til landbruget og klappe dyrene allerede om fredagen til et lukket arrangement, hvilket har været en populær og velbesøgt tradition gennem mange år. 

Historisk tilbageblik

Horsens Dyrskue & Madmarked arrangeres af Foreningen Land & By ØSTjylland, og de mange frivillige kræfter, der står bag arrangementet, ser frem til at fejre jubilæet.

- Vi er nået til dyrskue nummer 150 i rækken. Der har været nogle enkelte år, hvor der af forskellige årsager ikke har været holdt dyrskue, men vi ved, at der var dyrskue i Horsens helt tilbage i 1861, fortæller Mette Hein, projektleder ved Horsens Dyrskue & Madmarked, der i anledning af jubilæet har gravet i dyrskuets historie.

Det historiske tilbageblik kommer til at udmønte sig i forskellige aktiviteter, og der arbejdes bl.a. med en jubilæumsudstilling om dyrskuet samt en fremvisning af gamle landbrugsmaskiner i samarbejde med Danmarks Ferguson Museum.

Horsens Dyrskue & Madmarked vil stadig have de gode oplevelser om dansk landbrug og fødevarer som omdrejningspunkt, og der arrangeres igen et flot madmarked, med mange forskellige madaktører.  Det populære børneområde vil også igen være at finde på pladsen. Hermed gentages sidste års succeser, hvor begge nye områder blev taget godt imod.

jba

Læs også