bannerPos

150-års jubilæumsskue i Horsens med nye tiltag

Børn fra skoler og daginstitutioner vil igen blive inviteret til dyrskue, hvor der igen i 2020 vil være børnebondegård og børneområde, der var meget populært i 2019.
14-12-2019 11:49

Horsens Dyrskue & Madmarked fejrer næste år 150-års jubilæum med nye og velkendte aktiviteter for hele familien – og nu også med søndagsåbent.

I mere end 150 år har dyrskuet i Horsens samlet folk fra land og by, og det kommer også til at ske til sommer, hvor der holdes jubilæumsskue på Dyrskuepladsen i Horsens.

Som noget nyt vil jubilæumsskuet 2020 finde sted en weekend med søndagsskue i stedet for fredagsskue, og det bliver derfor i weekenden lørdag den 13. og søndag den 14. juni 2020, at Horsens Dyrskue & Madmarked finder sted.

- Vi har ændret på åbningstiderne, fordi vi tror på at holde åbent både lørdag og søndag vil give en rigtig god og populær dyrskueweekend, hvor familierne har god tid til at komme ud og opleve, hvad vi har at byde på, siger bestyrelsesformand Peter Mortensen, Foreningen Land & By ØSTjylland.

- Vi har i de senere år oplevet, at der ikke har været så mange besøgende om fredagen, så det er en enig bestyrelse, der håber og tror på, at søndag bliver en bedre besøgsdag, fordi vi ikke vil være i konkurrence med så meget og hvor folk også har fri fra arbejde.

Børn fra skoler og daginstitutioner får dog stadig mulighed for at komme ud og snuse til landbruget og klappe dyrene allerede om fredagen til et lukket arrangement, hvilket har været en populær og velbesøgt tradition gennem mange år. 

Historisk tilbageblik

Horsens Dyrskue & Madmarked arrangeres af Foreningen Land & By ØSTjylland, og de mange frivillige kræfter, der står bag arrangementet, ser frem til at fejre jubilæet.

- Vi er nået til dyrskue nummer 150 i rækken. Der har været nogle enkelte år, hvor der af forskellige årsager ikke har været holdt dyrskue, men vi ved, at der var dyrskue i Horsens helt tilbage i 1861, fortæller Mette Hein, projektleder ved Horsens Dyrskue & Madmarked, der i anledning af jubilæet har gravet i dyrskuets historie.

Det historiske tilbageblik kommer til at udmønte sig i forskellige aktiviteter, og der arbejdes bl.a. med en jubilæumsudstilling om dyrskuet samt en fremvisning af gamle landbrugsmaskiner i samarbejde med Danmarks Ferguson Museum.

Horsens Dyrskue & Madmarked vil stadig have de gode oplevelser om dansk landbrug og fødevarer som omdrejningspunkt, og der arrangeres igen et flot madmarked, med mange forskellige madaktører.  Det populære børneområde vil også igen være at finde på pladsen. Hermed gentages sidste års succeser, hvor begge nye områder blev taget godt imod.

jba

Vilomix: Tørsyremix kan hjælpe med at bevare foderets værdi

Ifølge foderfirma er det muligt at halvere antallet af mikroorganismer, når der tilsættes 2-3 kg tørsyre pr. tons fuldfoder.

Landsforskelle i græs og majs

Generelt klarer foderafgrøderne sig ikke så tosset, men flere steder kunne godt bruge vand nu.

Der er rigeligt med hvede på globalt plan

Denne måneds WASDE-rapport fra det amerikanske landbrugsministerium viste, at der som forventet er masser af hvede tilgængeligt på globalt plan. Dette til trods for at vi her i Europa oplever en nedgang i hvedeproduktionen.

Supermagnet klar til september

BvL er klar med en magnet til fodervogne, som er så kraftig, at man skal passe på sin mobil og tablet i dens nærhed.

Nogle landmænd rådes til at dyrke vinterbyg på et forkert grundlag

Selvfølgelig skal både landmænd og deres rådgivere arbejde efter landets love og regler, selvom disse er både rigide og fagligt uforstandige. Men landmændenes frustrationer bliver større, når de rådgives til at gå på kompromis med fagligheden, selv hvor dette ikke er nødvendigt.

Hellere 20 minutter for meget end 5 minutter for lidt i foderblanderen

Ifølge Bulldog Agri kan de fleste blandere i dag håndtere kompaktfoder, når de ellers er udstyret med ordentlige knive og gode, store snegle, som kan levere et stort foderflow i karret.

Manglende service på foderblanderen kan koste to kg mælk pr. ko dagligt

Man glemmer ofte, at 50-60 procent af alle omkostningerne i mælkeproduktionen går igennem fuldfoderblanderen. Ifølge rådgiver ofrer nogle mælkeproducenter ikke blanderens service nok fokus.
Side 1 af 1897 (37925 artikler)Prev1234567189518961897Next