Harmoniske kødkvæg i hård konkurrence

Hereford var som eneste kødkvægrace blandt de tre bedste inden for både hun- og handyr i interbreed-konkurrencen.

På dyrskuets andendag var de bedste hun- og handyr inden for de forskellige kødkvægracer samlet i den store Ring 1, hvor den prestigefyldte interbreed-konkurrence blev afgjort.

Forskellen mellem flere af racerne er meget stor, men det var alligevel vanen tro de små marginaler, der afgjorde udslaget, da de tre erfarne kvægdommere, Mogens Stendal, Valdemar Jacobsen og Henrik Baymler, skulle finde den endelige vinder hos hvert køn.

Dommertrioen fandt på begge fronter frem til tre udvalgte dyr, der til sidst dystede om titlen, og som den eneste race slap hereford gennem nåleøjet begge gange og var således repræsenteret i finalen blandt både hun- og handyrene.

Tæt kamp mellem de bedste

På »damesiden« blev hereforden dog overgået af kandidaten fra både skotsk højlandskvæg og aberdeen angus, der sluttede som henholdsvis nummer et og to.

Til gengæld sluttede hereford øverst på dommernes liste blandt tyrene, og det var foran en stor piemontese-tyr på andenpladsen, mens dexters »lille dreng« blev nummer tre.

- Vi må godt nok sige, at der var hård konkurrence om topplaceringerne. Især hos køerne var det virkelig utrolig tæt kamp mellem de bedste, lød det efterfølgende fra dommerne, der blandt andet betegnede de to endelige vindere som »utroligt harmoniske dyr med rigtig gode bevægelser«.

I sidste del af interbreed-konkurrencen dystede flere af udstillerne om at blive den bedste besætningsgruppe. Her blev det til aberdeen angus-sejr, da titlen tilfaldt Steffen Albrektsens Mønline Angus, der deltog med tre tyre og fire kvier.

Fakta

Bedste hundyr

Nr. 1: Skotsk højlandskvæg, Sarah Assenbjerg, Roskilde (kat.nr.: 659)

Nr. 2: Aberdeen angus, Mønline Angus, Askeby (kat.nr.: 519)

Nr. 3: Hereford, Markeslevgaard, Holbæk (kat.nr.: 633)

Bedste handyr

Nr. 1: Hereford, Woodland Hereford, Vig (kat.nr.: 607)

Nr. 2: Piemontese, Berit Boserup, Kr. Hyllinge (kat.nr.: 709)  

Nr. 3: Dexter, Peter Helmer Hansen, Errindlev (kat.nr.: 552)

Læs også