Succes trods manglende heste på Gl. Estrup

Selvom hestene i år måtte blive hjemme, og flere publikummer derfor valgte at gøre det samme, er det et tilfredst dyrskueudvalg, der kigger tilbage.

16.332 mennesker gæstede i år Landbrugsmessen Gl. Estrup.
- Det er omkring 3.500 mindre end sidste år og skyldes helt sikkert primært, at vi manglede hestefolket, men nok også for nogles vedkommende, at vejrudsigten søndag meldte om regn om torden, som vi heldigvis ikke fik, fortæller messekoordinator Karen Just. 
Hestenes udeblivelse gav plads til andre og nye aktiviteter på pladsen.
Blandt andet Timbersports og falkonershowet, som var en del af den nye afdeling Natur, jagt og friluftsliv var velbesøgt. 
Karen Just er tilfreds med årets besøgstal og glæder sig til, at hestene næste år er tilbage igen.

Maskinhestekræfter i ringen

Som noget nyt havde Landbrugsmessen i år valgt af fremvise nye maskiner i ringen. Tidligere har kun veterantraktorer været i ringen, men i år kom også de nyeste maskiner.
Blandt andet en firehjulede selvkørende mælketaxa »4.0« fra Calvex.
Vognen er udstyret med en skærm og software, som blandt andet gør det muligt at programmere ni forskellige doseringsmængder. Skærmen oplyser også, hvor meget mælkepulver og eventuelt vand der skal i for at opnå den ønskede mængde og koncentration af mælkeblandingen. Og så kan man hele tiden følge med i hvor meget mælk, der er tilbage i tanken.
Forrest på mælketaxaen er der påsat LED-lys, så det er nemmere at orientere sig i de mørke vintermåneder. Og så har den plads til to mælkespande.

Nyudviklet gearkasse

I klassen med en hel del flere hestekræfter blev der blandt andet fremvist to tonstunge gravemaskiner fra Hydrema og en Fendt 1050 fra Askildrup Agro ved Randers.
En traktor med en nyudviklet Vario-gearkasse med 4VD.
Traktoren er med automatisk lufttryk i dækkene, som landmanden kan regulere i forhold til, om han kører på mark eller vej.
Traktoren, som har en 12,4 liters motor, kan ved 40 km/t køre med kun 900 omdrejninger.

Lav på brændstofniveau

Der blev også præsenteret en John Deere 8400 R, der med sine 230 heste, som booster til 450, indtog ringen.
En traktor, som blandt andet blev fremhævet for at have vundet en tysk test med det laveste brændstofforbrug.
Traktoren er med automatisk powershift med 95 procents effekt, hvor andre almindelige trinløse transmissioner er nede på en effekt på mellem 83 og 85 procent, lød det i fremvisningen.
 

Læs også