bannerPos

Fynsk faring vakte opsigt

17-09-2019 16:08

På Fyn havde byfamilier og de øvrige »Åbent Landbrug«-gæster lejlighed til både at besøge en svineproduktion, to kvæggårde, en frugtplantage og to landbrugsskoler. Største besøgstal var på Hofmansgave på Nordfyn, hvor 1.800 gæster besøgte kvægstalden og så stedets minivådområde.

På Holmelund ved Nr. Lyndelse havde Dorte og Lars Hansen indkaldt tidligere ansatte og andre hjælpere for at være beredt til et stort rykind i søndags. Måske op mod 1.500 gæster var det forudskikket af Landbrug & Fødevarer.

- Så det var lidt skuffende, at der kun kom omkring 400. Men til gengæld havde vi en rigtig god dag, men masser af positive tilkendegivelser over vores produktion. Og ikke mindst over den omhyggelige måde, vi overvåger faringerne og behandler de nyfødte grise på, fortæller svineproducent Lars Hansen.

Derfor var det et stort tilløbsstykke for ikke mindst børnefamilierne, da en af de 1.000 søer i bedriften netop farede midt under søndagens arrangement.

Vil have stoppet udledning til Øresund permanent

I sidste øjeblik blev udledningen af 290.000 kubikmeter forurenende spildevand til Øresund udsat til efteråret. Udledningen bør dog stoppes permanent, lyder det fra både Danmarks Naturfredningsforening og Bæredygtigt Landbrug.

Nye klima-robuste hybridsorter

Et GUDP-projekt, Hybrimax, har som målsætning at fremavle nye hybridsorter i rug og roer, der forener høje udbytte med et lavt forbrug af pesticider.

Uændret Nord-West-notering

Nord-West-noteringen ligger på uændrede 54 euro, imens noteringen for otte kilo-grise ligeledes befinder sig på uændrede 35,5 euro.

Stor græskaravane tager på Danmarksturné

De orange græsmaskiner fra Kuhn kommer i juni forbi flere danske byer spredt over hele landet.

100 procent af svinene overlevede i forsøg med ny ASF-vaccine

Britiske forskere er kommet et skridt tættere på at udvikle en vital vaccine mod afrikansk svinepest (ASF), skriver PigProgress. I en nylig undersøgelse overlevede 100 procent af de svin, der var immuniseret med den nye vaccine, en dødelig dosis ASF-virus.
Side 1 af 1846 (36906 artikler)Prev1234567184418451846Next