bannerPos

Fynsk faring vakte opsigt

Redaktionen

17-09-2019 16:08

På Fyn havde byfamilier og de øvrige »Åbent Landbrug«-gæster lejlighed til både at besøge en svineproduktion, to kvæggårde, en frugtplantage og to landbrugsskoler. Største besøgstal var på Hofmansgave på Nordfyn, hvor 1.800 gæster besøgte kvægstalden og så stedets minivådområde.

På Holmelund ved Nr. Lyndelse havde Dorte og Lars Hansen indkaldt tidligere ansatte og andre hjælpere for at være beredt til et stort rykind i søndags. Måske op mod 1.500 gæster var det forudskikket af Landbrug & Fødevarer.

- Så det var lidt skuffende, at der kun kom omkring 400. Men til gengæld havde vi en rigtig god dag, men masser af positive tilkendegivelser over vores produktion. Og ikke mindst over den omhyggelige måde, vi overvåger faringerne og behandler de nyfødte grise på, fortæller svineproducent Lars Hansen.

Derfor var det et stort tilløbsstykke for ikke mindst børnefamilierne, da en af de 1.000 søer i bedriften netop farede midt under søndagens arrangement.

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.

33 blev tilbageholdt i protester mod naturgenopretningsprojekt

Søndag forsøgte demonstranter i Lille Vildmose at blokere for Aalborg Kommunes arbejde i forbindelse med et naturgenopretningsprojekt.

Dansk svineproduktion med i front på effektivitet

Danmark fravænner tre grise mere per årsso end nærmeste konkurrent. Samtidig har dansk svineproduktion EU’s laveste produktionsomkostninger pr. kilo svinekød, viser ny rapport.
Side 1 af 1667 (33322 artikler)Prev1234567166516661667Next