bannerPos

IDAL har fået dansk servicecenter

Det er blot en måned siden, at IDAL fik sit eget nye danske servicecenter, der holder til på Kærvej i Holsted. Onsdag i denne uge blev centeret markeret med et åbent hus-arrangement. Fotos: John Ankersen

John Ankersen

Journalist
14-06-2019 07:39
Det nålefri IDAL vaccinationskoncept til grise har fået nyt dansk servicecenter i sydjyske Holsted, der skal servicere både Danmark og resten af Norden.

Intradermal vaccination er et specielt koncept, der er udviklet og produceret af IDAL og markedsføres og sælges i Danmark og resten af Norden af MSD Animal Health.

Konceptet går i al sin enkelthed ud på en nålefri vaccination af grise, der giver en både rolig og sikker vaccination af grisene via huden og ikke via nålestik i muskler og væv. Alt sammen via MSD Animal Health, hvor der både er dyrlæger, biologer og agronomer ansat, der sammen med samarbejdspartneren 3 S Vet kan tilbyde vejledning og ekspertise overfor den enkelte landmand og hans ansatte.

Hurtigere hjælp

Tidligere er de danske landmandskunder blevet serviceret via et servicecenter i Tyskland, men onsdag eftermiddag i denne uge blev et nyt dansk servicecenter i sydjyske Holsted, officielt markeret med et åbent hus-arrangement.

- Det er meget tidsbesparende for kunderne med et dansk servicecenter. Tidligere kunne det tage mellem to og fire uger, nu tager det maksimalt en uge, forklarer marketingchef Anette Rasmussen.

MSD Animal Health er blandt Danmarks førende virksomheder indenfor veterinærlægemidler og kan tilbyde et bredt udvalg af lægemidler og vacciner til både produktions- og hobbydyr.

IDAL er en nålefri sprøjte udviklet til indgivelse af en fast, lav vaccinedosis i grisens læderhud (intradermal), altså uden gennembrydning af underhuden.

Læserbrev: Test for rester af alle sprøjtemidler i økologien

Grundstoffer og naturlige midler i den økologisk produktion bør undergå samme strenge godkendelsesprocedure som andre dansk godkendte bekæmpelsesmidler, og man bør også teste for rester i fødevarerne. Dette er et læserbrev, som vi hos Effektivt Landbrug har valgt at bringe i vores medier.

Der bliver masser af halm i år

Udsigten til en god halmhøst får smilet frem hos formand for foreningen Danske Halmleverandører, Hans Stougaard, der ser halm som et både konkurrence- og miljømæssigt godt alternativ til især flis.

Horsch går nye veje

I dag præsenterer Horsch en række spændende nyheder, blandt andet nye selvkørende sprøjter, jordbehandlingsredskaber, såmaskiner og flere af Horsch-maskinerne er målrettet til det konventionelle landbrug, men fabrikken har i deres mange maskinnyheder stor fokus på organiske landbrug eller hybridlandbrug.

Masser af hø på engene

De ugødede og §3-beskyttede græsarealer ved Tude Å giver masser af godt hø i år.

- Bjærgning af hø på lavbundsjorde er billigere end at lade dem gro til

Michael Andersen på Tøvestensgaarden ved Hejninge nær Slagelse har en god ide, som han gerne vil dele med den nye finansminister Nicolai Vammen. Han kombinerer et højværdiprodukt med miljø- og klimavenlig drift af §3-arealer ved Tude Å.

Majsen er udfordret

Vejret driller majsen, der mange steder er udfordret med uens eller dårlig vækst.

Næringsstofferne er der, men det handler om omfordeling

Næstformanden i brancheforeningen Genanvend Biomasse og projektmanager i Daka Refood, Bjarne Larsen, håber på nogle regelændringer i de statslige støtteordninger, som vil gøre det mere rentabelt at etablere nye biogasanlæg fremover. Især på Sjælland.

Økolog: - Konventionel gylle er et nødvendigt kompromis

Den økologiske landmand Niels Kjær Tvedegaard nord for Randers er selv afhængig af at få tilført gylle fra konventionel husdyrproduktion. En fremtid helt uden konventionel gylle er i teorien mulig, mener han, men det vil have betydning for pris og udbytter. Og så vil der stadig være et problem med hensyn til fosfor og kali.
Side 1 af 1585 (31694 artikler)Prev1234567158315841585Next