bannerPos

IDAL har fået dansk servicecenter

Det er blot en måned siden, at IDAL fik sit eget nye danske servicecenter, der holder til på Kærvej i Holsted. Onsdag i denne uge blev centeret markeret med et åbent hus-arrangement. Fotos: John Ankersen

John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
14-06-2019 07:39
Det nålefri IDAL vaccinationskoncept til grise har fået nyt dansk servicecenter i sydjyske Holsted, der skal servicere både Danmark og resten af Norden.

Intradermal vaccination er et specielt koncept, der er udviklet og produceret af IDAL og markedsføres og sælges i Danmark og resten af Norden af MSD Animal Health.

Konceptet går i al sin enkelthed ud på en nålefri vaccination af grise, der giver en både rolig og sikker vaccination af grisene via huden og ikke via nålestik i muskler og væv. Alt sammen via MSD Animal Health, hvor der både er dyrlæger, biologer og agronomer ansat, der sammen med samarbejdspartneren 3 S Vet kan tilbyde vejledning og ekspertise overfor den enkelte landmand og hans ansatte.

Hurtigere hjælp

Tidligere er de danske landmandskunder blevet serviceret via et servicecenter i Tyskland, men onsdag eftermiddag i denne uge blev et nyt dansk servicecenter i sydjyske Holsted, officielt markeret med et åbent hus-arrangement.

- Det er meget tidsbesparende for kunderne med et dansk servicecenter. Tidligere kunne det tage mellem to og fire uger, nu tager det maksimalt en uge, forklarer marketingchef Anette Rasmussen.

MSD Animal Health er blandt Danmarks førende virksomheder indenfor veterinærlægemidler og kan tilbyde et bredt udvalg af lægemidler og vacciner til både produktions- og hobbydyr.

IDAL er en nålefri sprøjte udviklet til indgivelse af en fast, lav vaccinedosis i grisens læderhud (intradermal), altså uden gennembrydning af underhuden.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.

Omlægning med succes

Det økologiske marked er i vækst. Vurderingen i branchen er derfor, at der også fremover vil være behov for flere økologiske producenter.

Prisen på omlægningskornet kommer op igen

Økologi er stadig populært og holder prisen. Prisfaldet på korn under omlægning til økologi er et bump på vejen. Det vurderer økologichef i Agri Nord, Thomas Vang Jørgensen.

Jerseyavlere: - Hvad så når markedet er mættet?

Inden længe er det slut med at aflive jerseytyrekalve, og som det ser ud nu, vil man i stedet kunne lave flere kvier til eksport. Men hvad så når eksportmarkedet er mættet, spurgte flere jerseyavlere ved gårsdagens årsmøde i Dansk Jersey i Esbjerg.

Styrelse lægger sig fladt ned og beklager efterafgrødebrev

Et brev fra Landbrugsstyrelsen, som blev sendt ud torsdag aften til landmænd med efterafgrøder, betød ekstra travlhed på planteavlskontorerne fredag morgen. Brevet gjorde landmænd i tvivl om, hvorvidt de havde indberettet deres efterafgrøder til styrelsen korrekt.
Side 1 af 1632 (32627 artikler)Prev1234567163016311632Next