bannerPos

IDAL har fået dansk servicecenter

Det er blot en måned siden, at IDAL fik sit eget nye danske servicecenter, der holder til på Kærvej i Holsted. Onsdag i denne uge blev centeret markeret med et åbent hus-arrangement. Fotos: John Ankersen

AF: JOHN ANKERSEN

REDAKTØR, LANDBRUGSYD
14-06-2019 07:39
Det nålefri IDAL vaccinationskoncept til grise har fået nyt dansk servicecenter i sydjyske Holsted, der skal servicere både Danmark og resten af Norden.

Intradermal vaccination er et specielt koncept, der er udviklet og produceret af IDAL og markedsføres og sælges i Danmark og resten af Norden af MSD Animal Health.

Konceptet går i al sin enkelthed ud på en nålefri vaccination af grise, der giver en både rolig og sikker vaccination af grisene via huden og ikke via nålestik i muskler og væv. Alt sammen via MSD Animal Health, hvor der både er dyrlæger, biologer og agronomer ansat, der sammen med samarbejdspartneren 3 S Vet kan tilbyde vejledning og ekspertise overfor den enkelte landmand og hans ansatte.

Hurtigere hjælp

Tidligere er de danske landmandskunder blevet serviceret via et servicecenter i Tyskland, men onsdag eftermiddag i denne uge blev et nyt dansk servicecenter i sydjyske Holsted, officielt markeret med et åbent hus-arrangement.

- Det er meget tidsbesparende for kunderne med et dansk servicecenter. Tidligere kunne det tage mellem to og fire uger, nu tager det maksimalt en uge, forklarer marketingchef Anette Rasmussen.

MSD Animal Health er blandt Danmarks førende virksomheder indenfor veterinærlægemidler og kan tilbyde et bredt udvalg af lægemidler og vacciner til både produktions- og hobbydyr.

IDAL er en nålefri sprøjte udviklet til indgivelse af en fast, lav vaccinedosis i grisens læderhud (intradermal), altså uden gennembrydning af underhuden.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37031 artikler)Prev1234567185018511852Next