bannerPos

Landmænd fra nær og fjern til åbent hus

Almas Agro er godt tilfredse med åbent hus-dagen i Hvam.

Redaktionen

09-06-2019 15:50

Trods perfekte forhold for marksprøjtning kom masser af besøgende alligevel fra nær og fjern til åbent hus i Hvam hos Almas Agro.

- Vi er meget tilfredse med dagen, hvor mange af vores kunder kom forbi til en god snak. Der kom også mange nye ansigter, og det er jo altid herligt. Så vi har en del interesserede til vores nye og brugte maskiner, som vi skal følge op på de næste par uger, fortæller en tilfreds Stig Knudsen, administrerende direktør i Almas Agro A/S.

Til åbent hus-arrangementet kunne de besøgende få en faglig snak med specialisterne fra Claas, FieldSense, DLL og SG om finansieringsmulighederne samt høre om det nye lejekoncept First Claas Rental.

Desuden var den helt store maskinpark stillet frem med både Claas-kendinge, Fliegl-tipvogne og forretningens nyheder: Spearhead, VM Loader og DINA-halmvogne.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.

Omlægning med succes

Det økologiske marked er i vækst. Vurderingen i branchen er derfor, at der også fremover vil være behov for flere økologiske producenter.

Prisen på omlægningskornet kommer op igen

Økologi er stadig populært og holder prisen. Prisfaldet på korn under omlægning til økologi er et bump på vejen. Det vurderer økologichef i Agri Nord, Thomas Vang Jørgensen.

Jerseyavlere: - Hvad så når markedet er mættet?

Inden længe er det slut med at aflive jerseytyrekalve, og som det ser ud nu, vil man i stedet kunne lave flere kvier til eksport. Men hvad så når eksportmarkedet er mættet, spurgte flere jerseyavlere ved gårsdagens årsmøde i Dansk Jersey i Esbjerg.

Styrelse lægger sig fladt ned og beklager efterafgrødebrev

Et brev fra Landbrugsstyrelsen, som blev sendt ud torsdag aften til landmænd med efterafgrøder, betød ekstra travlhed på planteavlskontorerne fredag morgen. Brevet gjorde landmænd i tvivl om, hvorvidt de havde indberettet deres efterafgrøder til styrelsen korrekt.
Side 1 af 1632 (32627 artikler)Prev1234567163016311632Next