bannerPos

8,4 millioner i overskud i Sagro

Der er smil over hele femøren hos adm. Direktør Torben Jensen over Sagros fine overskud. Foto: Torben Worsoe

AF: ALEXANDER DORNWIRTH

JOURNALIST
07-03-2019 14:30
Rådgivningsvirksomheden Sagro kommer ud af 2018 med et flot økonomisk resultat. Overskuddet på 8,4 millioner kroner sendes til ejerforeningerne, der dermed får et tilskud til det politiske arbejde.

Sagro kommer ud af 2018 med et resultat på 8,4 millioner kroner med en omsætning på 320 millioner.

- Det er et rigtigt tilfredsstillende resultat, siger adm. direktør Torben Jensen. Det er udtryk for, at vores strategiske mål er de rigtige, og at vi fortsat høster både stordriftsfordele og udnytter den synergi, vores størrelse giver. Det betyder også, at kunderne undgår prisstigninger på rådgivningen.

Sagro sender overskuddet videre til ejerforeningerne bag rådgivningsvirksomheden, hvilket svarer til 2.600 kroner per medlem.

Ud over overskuddet har Sagro også betalt de to kroner per hektar, som hver enkelt landmand ellers skulle have givet til øget forskning inden for planteavl.

Styrker det politiske arbejde

- Ejerforeningerne har brug for midlerne til det politiske arbejde med at sikre erhvervet de bedste rammevilkår og betingelser, siger formanden for Sagro, Søren Søndergaard.

Søren Søndergaard påpeger, at landbruget er under pres, både hvad angår lovgivning, lokal miljøpolitik og den generelle indstilling i befolkningen i forhold til landbruget. Der gøres et betydeligt stykke arbejde i at fastholde og styrke dialogen med kommuner og øvrige interesseorganisationer.

- Foreningerne arbejder konstant for at styrke muligheder for udvikling i landbruget og for at påvirke beslutninger omkring landbrugets vilkår, siger han.

Søren Søndergaard finder det også vigtigt, at Sagro har en klar strategi om at styrke samarbejdet i rådgivningsbranchen mellem de forskellige DLBR-virksomheder og ved at udvikle Seges.

- Hvis vi fortsat skal være førende inden for landbrugsrådgivning, er det afgørende, at vi står sammen i vores erhverv, siger han.

Glæde og udfordring

Midt i glæden over et godt resultat for SAGRO, er adm. direktør Torben Jensen sig meget bevidst, at 2019 kan blive en udfordring for kunderne.

- Tørke og faldende priser er faktorer, som vores kunder ikke er herrer over. Vi skal som rådgivere være endnu skarpere på strategi og ledelse, så vi kan hjælpe vores kunder med at nå deres mål på de felter, som de kan påvirke, siger han.

- Den rigtige rådgivning i mark, stald og på kontoret kan desuden være afgørende for, hvordan det går for den enkelte kunde. Vi skal hjælpe dem med at arbejde strategisk og bevare overblikket, siger Torben Jensen.

Ny uddannelse til bestyrelsesmedlemmer

Danmark har fået sin første uddannelse målrettet bestyrelsesmedlemmer i andelsselskaber og lignende virksomheder. Det første hold er netop udklækket.

Jagt på et spøgelse

Hvor der ikke sås vintersæd, skal der sås efterafgrøder – undtagen ved sent optagne rodfrugter. Det er landbrugets bedste middel til at jage det politiske kvælstof-spøgelse på flugt, mener næstformanden i Bæredygtigt Landbrug.

Dyrenes Beskyttelse går i krig mod minkindustrien

Debatten om dyrevelfærd raser på blandt andet minkområdet. Nu kræver Dyrenes Beskyttelse, at minkindustrien bliver udfaset i Danmark.

Bedriftsbesøg om det gode håndværk

Der var et inspirerende bedriftsbesøg hos familien Hansen ved Lintrup forleden, hvor Syddansk Kvæg i samarbejde med SLF havde inviteret til en snak om gode vaner i stalden samt lav dødelighed og høj ydelse blandt gårdens dyr

Guld kan være en fornuftig investering

Det kan være fornuftigt at have guld med i investeringsporteføljen, vurderer en analytiker.

Diarré-udfordringer løst med vaccine

Det koster både bundlinje og arbejdsglæde, når fravænningsdiarréen florerer i klimastalden. Løsningsforslagene er mange og effekten forskellig fra besætning til besætning. Svinefagdyrlæge Jens Sørensen fra Danvet har dog erfaret, at vaccination mod E. coli både kan redde griseliv og forhindre økonomiske tab.

Tyskland: Afrikansk svinepest påvist langt fra det truede område

Der er fundet ASF i et vildsvin i Brandenburg langt fra det definerede truede område. Således er der nu påvist 37 ASF-tilfælde i Tyskland. En endelig bekræftelse afventes stadig.

Kødkvæg blev startskuddet for mælkeproducent

Forældrenes køb af to charolais-køer satte Pia Christensens kurs mod landbrugsskolen. I dag står hun for kostalden på den mælkeejendom, hun efter endt uddannelse overtog sammen med forældre og bror.

Covid-19 gør Fødevaredagen vigtigere end nogensinde

Årets prisvindere ved Fødevaredagen blev sent tirsdag belønnet for at tænke nyt og kreativt midt i en global krise. Prisoverrækkelsen fandt sted på Hindsgavl Slot ved Middelfart, hvor Corona-restriktionerne satte nye rammer for arrangementet.
Side 1 af 1933 (38646 artikler)Prev1234567193119321933Next