Blomsterstriber er ren win-win

Onsdag den 24. juli er der »åbent blomster/vildtstribe-gård« på Landevejsgaard på Midtsjælland.

Det er nu fire år siden, at Anton Petersen begyndte at så blomsterstriber sammen med sin far, Rasmus Petersen, og det er blevet en stor succes, som mange sætter pris på.

Blomsterstriberne er utrolig flotte, og da de samtidig hjælper bierne, fuglene og vildtet er det jo ren win-win.

Rasmus og Anton Petersen har selvfølgelig også sået mange blomster hjemme på Landevejsgaard ved Nyrup mellem Store Merløse og Stenlille på Midtsjælland.

- Med to store kuld i år synes vi, at blandt andet agerhønsene på vores egen ejendom nyder rigtig godt af vores tiltag, fortæller Rasmus og Anton Petersen.

Selv små områder kan hjælpe

For at skabe yderligere opmærksom på blomsterstribernes mange gode egenskaber har de valgt at holde »åbent blomster/vildtstribe-gård«, og det foregår onsdag den 24. juli fra klokken 18.30 til 20 på Landevejsgaard, Vanløsevej 26a, 4296 Nyrup.

- Vi vil godt vise, at selv små områder langs veje eller midt i marken kan hjælpe både bier, fugle og vildtet, lyder det fra de to midtsjællændere, som i dagens anledning vil byde gæsterne på kaffe samt øl/sodavand.

Anton Petersen, der fylder 21 år i august, er uddannet maskinfører, og den unge initiativrige mand har allerede stiftet sit eget firma, Antons Markservice, som man naturligvis også kan høre mere om til arrangementet på Landevejsgaard den 24. juli.

Læs også