Travlt med udlevering af frø til roedyrkere

DLF Beet Seed i Holeby har haft et godt salg af Maribo-sorter og er klar med suppleringsfrø til den sene såning.

Der er rabat, hvis man selv henter frøet på fabrikken. Men også mulighed for en kollegial snak og lidt godt til ganen. Foto: DLF Beet Seed

Efterhånden er det en tradition for mange sukkerroedyrkere selv at afhente frø til årets såning på DLF Beet Seeds fabrik i Holeby på Lolland. Men virksomheden gør også lidt ekstra for de dyrkere, som kommer på besøg.

- I år havde vi udlevering fra den 17. til den 22. marts, og det benyttede mange roedyrkere sig af, fortæller salgschef Ole Lauridsen.

- Udover at vi giver en rabat til dem, der selv henter, bød vi på morgenkaffe og brød til de morgenfriske. Og dem, som kom forbi senere på dagen, blev trakteret med pølser og drikkelse. Selvom der er travlt i markerne, vælger mange at komme forbi og få en sludder med kollegaer og vores medarbejdere.

Salgschefen er mere end tilfreds med årets salg til de danske roedyrkere. De tre store Maribo-sorter i denne sæson er de kendte Twix og Roxy og så den nye nematodetolerante Nakskov.

- Nakskov er en meget højtydende sort, der klarer sig godt både på sund jord og på jord inficeret med nematoder, bemærker Ole Lauridsen.

90 procent tilsået i marts

Såningen er sket forholdsvis tidligt i år. Ole Lauridsen vurderer, at omkring 90 procent af arealet var tilsået inden den 1. april, selvom jordtemperaturen i år har ligget lidt til den kolde side.

- Jeg ved, at enkelte dyrkere derfor har valgt at afvente en højere temperatur i jorden og først sår nu, hvor vi er et stykke inde i april, siger han og tilføjer, at DLF Beet Seed har suppleringsfrø liggende klar på fabrikken, hvis nogle af de dyrkere, som sår sent, skulle løbe tør for frø.

Ole Lauridsen vil samtidig gøre opmærksom på, at han naturligvis står til rådighed med råd og vejledning for dyrkerne i hele sæsonen, og han kommer også gerne på besøg i marken.

Læs også