bannerPos

Én guldmedalje og 39 sølvmedaljer i Hannover

Det blev den nye John Deere 8R-traktorserie, der er udstyret med den nye eAutoPower-transmission, der løb med den eneste uddelt guldmedalje i samarbejde med Joskin til Agritechnica-udstillingen.

Per Jørgensen

Journalist
19-09-2019 17:22
John Deere løber sammen med Joskin med den eneste guldmedalje, der er uddelt til den kommende Agritechnica-udstilling i november. Danske Samson får sølv for en NPK-sensor.

Der er anmeldt 291 teknik- og maskinnyheder til Agritechnica-udstillingen, men der bliver kun uddelt én guldmedalje. Og 39 sølvmedaljer.

Det blev den nye John Deere 8R-traktorserie, som er udstyret med den nye eAutoPower-transmission, der løb med den eneste uddelte guldmedalje i samarbejde med Joskin til Agritechnica-udstillingen.

Ved at erstatte den hydrauliske pumpe med to elektriske motorer i traktoren, hvor elektricitet leveres af en generator, opnås en langt højere effektivitet sammenlignet med de hydrostatiske transmissioner.

Ekstra effekt

Den nye eAutoPower-transmission er kendetegnet ved mindre energitab end de normale trinløse hydrauliske transmissioner. Derudover forventes vedligeholdelsesomkostninger også at være lavere på de nye elektriske transmissioner.

De elektriske motorer er så store, at de ikke kun styrer transmissionen, men også giver en ekstra elektrisk effekt på 100 kW til. Den ekstra kraft kan bruges til at drive for eksempel de elektriske aksler på Joskins store gyllevogn. Fordelen ved denne løsning er øget trækkraft, og det betyder også, at et større redskab kan trækkes af en mindre traktor.

Og det er kernen i nyheden som præsenteres på Agritechnica-udstillingen. Joskin vil vise en to- eller treakslet gyllevogn med elektrisk drevne E-drive-løsning.

Udover de to elektrisk drevne aksler består E-drive-løsningen også af en elektrisk motor og en gearkasse, hvor den elektriske strøm omdannes til en mekanisk kraftoverførsel til to aksler.

John Deere regner med at kunne levere den nye eAutoPower-transmission på 8R-traktorserien fra 2021.

Sølv til Samson

Blandt de 39 sølvmedaljer ses danske Samson Agro A/S, der er tildelt sølv for nyheden »NPK sensor« på Agritechnica 2019. Sensoren vil være tilgængelig via et mobilt system integreret i Samson PG II-gyllevogne, som udtager repræsentative gylleprøver til analyse real time.

For at minimere miljøbelastningen og optimere afgrødeproduktionen er nøjagtig viden om det faktiske indhold af nitrogen, fosfor og kalium (NPK) i naturgødning nemlig essentiel.

- Den nye NPK-sensor analyserer indholdet i naturgødning med en præcision, der aldrig er set før uden for laboratorieforhold. Dette tager præcisionslandbrug med hensyn til distribution af naturgødning til næste niveau, herunder nye muligheder for præcis dokumentation, afgrødeoptimeret variabel distribution og handel med naturgødning, lyder det fra Samson.

Agritechnica afvikles i Hannover fra 10.-19. november. Gennem Effektivt Landbrug kan man med rabat bestille indgangsbilletter såvel som bustur og hotelophold til messen, der er verdens største.

per@effektivtlandbrug.dk
Mobil 20 25 10 37

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.

33 blev tilbageholdt i protester mod naturgenopretningsprojekt

Søndag forsøgte demonstranter i Lille Vildmose at blokere for Aalborg Kommunes arbejde i forbindelse med et naturgenopretningsprojekt.

Dansk svineproduktion med i front på effektivitet

Danmark fravænner tre grise mere per årsso end nærmeste konkurrent. Samtidig har dansk svineproduktion EU’s laveste produktionsomkostninger pr. kilo svinekød, viser ny rapport.
Side 1 af 1667 (33322 artikler)Prev1234567166516661667Next