Kartoffeloptager klar til marken

Den to-rækkede optager Grimme EVO 280 med otte tons tank er nu i fuld produktion.

Grimme Group præsenterer nu sin to-rækkede kartoffeloptager EVO 280 med tre renseaggregater, som første gang blev introduceret i en pilot-produktion for nogle måneder siden.

På Grimmes stand i hal 25 kan man studere maskinen nærmere.

Grimme fremhæver blandt andet kamtryk-systemet TerraTronic med dybderegulering og nem og præcis indstilling, så kamtryk og dybden herefter kan holdes konstant af sig selv. Maskinføreren kan holde systemet i »flydeposition« for at undgå jordklumper på svære jorder og at bulldoze kammene på lette jorder.

Fra 2020 kan maskinen udstyres med et fuldautomatisk hastighedsreguleringssystem på renseaggregater m.v. Dermed behøver maskinføreren ikke at overvåge og kontrollere manuelt, men kan koncentrere sig 100 procent om hele høstprocessen uden risiko for tilstopning af maskinen, lyder det fra Grimme, der kalder det fuldautomatiske system for Speedtronic.

Finesser

Som noget nyt kan rullerne på det første og andet renseaggregat justeres hydraulisk fra terminalen. Det gør det muligt at optimere separeringsprocessen.

Landmanden kan vælge mellem to versioner af det tredje renseaggregat: The ClodSep til jord med mange jordklumper og EasySep, der er udstyret med et 2,23 meter bredt pindsvine-bælte og dobbelt-skraberuller.

Derudover har Grimme udviklet videosystemet SmartView, som er det første system, der giver brugeren mulighed for selv at afgøre, hvad han vil se. Opfindelsen har fået en sølvmedalje af Agritechnica.

Systemet, der kan købes næste år, giver brugeren mulighed for at zoome og afspille videoer af processen langsomt, overføre filmen live til mobilen via wifi og meget mere. Displayet er ifølge Grimme det største på markedet, og brugerfladen på det kan indstilles på forskellige måder.

Isobus

Som standard er Evo 280 udstyret med MultiTerminal, der kan arbejde sammen med en Isobus-forberedt traktor. Maskinen er også som standard udstyret med en enhed, som overfører data fra maskinen og dens lokation til portalen myGrimme eller et andet management-system.

Transportbredden på kartoffeloptageren er på tre meter, mens teleskopakslen kan udvides til 3,5 meter i marken. Det øger maskinens stabilitet. Derudover er maskinen multifunktionel, idet man også kan høste gulerødder og mange andre afgrøder med den.

Grimme lover både bedre beskyttelse af kartoflerne, mindre jordtryk og højere ydelse med den bugserede optager, der kan have otte tons i tanken.

Den 34-årige ingeniør Christoph Grimme har i øvrigt netop overtaget den familie-baserede virksomhed med 2.400 ansatte. Dermed ejes og ledes virksomheden nu af femte generation i familien.

mip

Læs også