Genetikfirma med for første gang

AI Total Denmark er med på Agro Nord for første gang. De leverer avlsrådgivning og genetik, som giver malkeprægede køer, hvor totaløkonomi og eksteriør går hånd i hånd.

Genetikvirksomheden AI Total Denmark har eksisteret i tre år, måske en lidt stille eksistens. Det skal der laves om på nu og derfor har indehaverne Anja og Niels Erik Haahr, Skørping, blandt andet valgt at deltage på Agro Nord for første gang med deres firma, AI Total Denmark.

Firmaet har to konsulenter, Niels Erik Haahr og svoger Erik Haahr Pallesen, som leverer avlsrådgivning til større holsteinbesætninger og sælger konkurrencedygtig genetik med fokus på totaløkonomi.

 Går efter totaløkonomi

AI Total Denmark får genetik hjem fra modervirksomhedens egne tyre – primært europæiske, amerikanske og canadiske tyre.

Tyrene kommer med amerikanske avlsværdital, som i nogen grad kan sammenlignes med det danske NTM, altså et samlet økonomisk indeks.

Tyrene står rent fysisk i England, Canada og Amerika.

- Vores fokus er totaløkonomi, altså økonomiske brugervenlige køer som tjener penge. Det er blandt andet ud fra gode lemmer og malkeorganer og så går vi også lidt længere efter et godt eksteriør, siger Niels Erik Haahr.

Elitekøer og afkomsgruppe

På standen ved AI Total Denmark vil man kunne se elitekøer efter tyrene Brendan, Popey og Baily Chen, ligesom virksomheden også vil gå i ringen med en afkomsgruppe efter tyren Eclair.

- Det er en tyr, hvor døtrene er begyndt at kælve ind og de døtre gør det rigtig godt ude i besætningerne. Derfor er der stor efterspørgsel på ham igen. Han giver en brugervenlig ko med rigtig gode malkeorganer, bredt bagyver og rigtig gode ben, fortæller Niels Erik Haahr.

 

Læs også