Det skal du opleve på Agromek

Der bliver masser at se på for de mange tusinde, der forventes at besøge Agromek i Herning. VI har kigget på nogle af aktiviteterne.

Det kan være en vanskelig opgave at vælge det mest interessante ud i det tætpakkede program til Agromek 2022 i MCH Messecenter Herning. For programet stikker traditionen tro i mange forskellige retninger. 

Arrangørerne bag har offentliggjort noget af programmet, og her dykker vi ned i det mest interessante.

1. En unik del af Agromek

Er man interesseret i biogas og grøn omstilling, kan man i den grad få inspiration til fremtiden på Agromeks Hal K. Det sker med en lang række oplæg med deltagelse af nogle af de fremmeste stemmer i udviklingen af den grønne gas. 

En af dem, Lars Toft fra Seges, har arbejdet med biogas i årevis, og på årets Agromek går han på scenen onsdag med et oplæg, der handler om samarbejdet omkring biogas, og spørgsmålet om klimakreditter til landmænd. Det sker på Biogasscenen onsdag kl. 14.15.

På biogasprogrammet er der også blevet plads til en paneldebat om biogassen og dens klimaprofil. Her kan man blandt andet høre direktør hos Nature Energy, og Henrik Høegh fra Biogas Danmark i en debat, der er modereret af Landbrugspodcasten. Det er torsdag mellem kl. 11 og kl. 12.

2. Er fremtidens landbrug grønnere?

Innovation og nytænkning er en essentiel del af landbruget. Det gør sig også gældende i forhold til Agromek, hvor programmet Fremtidens Dage kigger på alt lige fra regenerativt landbrug over GMO-afgrøder til brug af droner og robotter i det daglige landmandsarbejde. 

Programmet starter med pænt besøg af den hollandske ambassadør, Nienke Trooster, der vil fortælle om de historiske bånd mellem Danmark og Holland, inden de to hollandske landbrugseksperter, Martin Scholten fra Wageningen Universitet og Jack Vera, vil debattere de fremtidige udfordringer fora landbrug i de to lande. 

Det sker tirsdag den 29. november kl. 12.45 i Hal E.

3. Løs udfordringen!

Årets Agromek byder også igen på Science-udfordringen, der er en del af Fremtidens Dage. Det afvikles i samarbejde med Seges Innovation, Teknologisk Institut og Foojob Nordic.

Her får en række studerende udleveret en case, som udspringer fra en reel udfordring i landbruget, som udstillere på Agromek har indsendt. Resultatet af case-arbejdet skal præsenteres ved den store finale på Agromek. 

Udfordringen giver de studerende mulighed for at vise deres færdigheder og idéer over for landbrugssektorernes ledere, en jury af internationalt respekterede akademikere og kendte erhvervsledere.

4. Stjernestøv

Samme dag er der awardshow, hvor vinderne af årets Agromek Awards bliver udpeget. Der er udtaget 21 nominerede de eftertragtede priser på årets messe. 

De nominerede nyheder er inddelt i 5 sektorer: Kornhåndtering, Traktor og Høstmaskiner & Entreprenør, Vej, Park og Anlæg, Markredskaber, Staldmekanisering samt Viden og service & øvrige.

Et stærkt panel af dommere og eksperter bedømmer de indsendte nyheder og tildeler dem samtidig henholdsvis 1, 2 eller 3 stjerner.

Dommerudvalget består af et fast udvalg af landmænd, en maskinkonsulent samt Agromek’s direktør. Derudover bidrager en række udvalgte konsulenter og eksperter inden for hvert deres ekspertområde.

5. Danmarks bedste!

Muh! Sådan kommer det til at lyde i Hal Q på MCH til den traditionsrige kvægudstilling ved årets Agromek. Det er Viking, der afholder udstillingen, hvor man kan se noget af det bedste danske kød- og malkekvæg i levende live. 

Traditionen tro forløber udstillingen over alle fire dage af Agromek 2022. Der er også arrangeret seminar for Vikings medlemmer. Det foregår tirsdag, onsdag og torsdag. 

Læs også