Måler og beregner gyllens N-værdi

- Løsningen er unik, da den løser en problematik, hvor kvælstofudnyttelsen i gylle har været baseret på normværdier, og dermed ikke har taget højde for de faktiske forhold med risiko for over- eller undergødskning, påpeger Agromeks nyhedsudvalg i sin bedømmelse.

Nu er der hjælp at hente, når der skal lægges gødningsplaner.

Biocover A/S præsenterer en ny teknologi til at måle kvælstofudnyttelsen af gylle under udbringning i marken.

Når gyllens kvælstofudnyttelse er kendt, er det lettere at lægge planer for brugen af handelsgødning uden hverken at under- eller overgødske.

Det nye e-missioN-system er kåret som en trestjernet Europanyhed på Agromek 2022.

Fra database

E-missioN måler og beregner kvælstofudnyttelsen under udbringningen i marken. Kernen i teknologien er en database, der indeholder forsøg med mere end 10.000 ammoniak-emissionsmålinger, der er samlet over 20 år.

Denne database bruges nu til at identificere kvælstoftabet under udbringningen af gylle.

Da gylleeffekten hermed er kendt, kan data efterfølgende bruges til planlægning af optimal tildeling af handelsgødning.

Unik løsning

- Løsningen er unik, da den løser en problematik, hvor kvælstofudnyttelsesprocenten har været baseret på normværdier, og dermed ikke har taget højde for de faktiske forhold med risiko for over- eller undergødskning, påpeger Agromeks nyhedsudvalg i sin bedømmelse.

E-missioN kan anvendes sammen med alle typer gyllevogne på markedet, oplyser Biocover.

Læs mere om Gødskning

Hold dig opdateret om de afgørende nyheder inden for gødskning. Udforsk ny teknologi og lad dig inspirere af de mest bæredygtige og effektive metoder i branchen.

Læs mere her

Læs også