bannerPos

Godsejer: - Gæs æder for en halv million om året

Det er ikke i orden, at vi er nogle få lodsejere, der skal betale prisen for, at bramgæssene kan fouragere på vores marker, lyder det fra godsejer Morten Olsen-Kludt, Priorskov Gods på Lolland. Foto: Henrik Sieben.

AF: HENRIK SIEBEN

JOURNALIST
09-11-2019 08:00
Årligt øges bestanden af bramgæs med op mod 150.000. Det giver udfordringer for landmændene, når store gåseflokke fouragerer på deres marker. Lollandsk godsejer anslår, at gæssene æder for en halv million kroner om året.

Årligt koster det godsejer Morten Olsen-Kludt, Priorskov Gods på Sydøstlolland, op mod en halv million kroner, at i tusindvis af bramgæs fouragerer på hans marker.

Gods- og lodsejeren mener, at det ikke kun er ham, der skal betale for, at bramgåsen er fredet, og dermed vokser i antal.

- Her på Priorskov Gods, hvor 700 hektar af de i alt 1.000 hektar, vi driver, ligger kystnært og med en samlet kystlinje på mellem seks og syv kilo

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Stolthed, klima og bæredygtighed i fokus på Fjerkræskongres 2020

Hvordan håndterer man i praksis bæredygtigheds- og klimadagsordnen som fjerkræproducent? Det bliver et af hovedpunkterne på årets fjerkrækongres, der snart finder sted.

Syv nye traktorer klar til levering

A.P. Andersen Maskinfirma I/S i Gjerndrup nær Brørup har travlt i denne uge med klargøringen af ikke mindre end syv nye traktorer, der skal klargøres til levering.

Stougaard stopper

Danske Halmleverandører skal have ny formand. Landmand Hans Stougaard fra Vestfyn stopper på generalforsamlingen til marts. Efter 23 år som drivkraften bag udbredelse af halm i blandt andet energisektoren.

Ukrudt i vintersæd –har du en plan?

Når temperaturen kommer lidt op, betaler det sig ifølge Agrovis planteteam at have en strategi klar.

Et helt nyt værktøj til overvågning af svinesundheden er klar

Svineproducenter har nu mulighed for at få mere end blot et øjebliksbillede af sundheden i besætningen. Med ny »SOS«-pakke fra DTU følges sygdomsdynamikken over tid, og kan sammen med dyrlægens observationer give et klart overblik over eventuelle udfordringer i besætningen.

3. generation af fuldfoderblander ruller ind på markedet

3. generation af fuldfoderblander ruller ind på markedet

Alternativ bekæmpelse af rapsjordlopper

Udfasningen af midler betyder, at der kan være ide i at tænke anderledes, når det gælder beskyttelse af vinterrapsen.

Efterlyser 10 frontløbere til jagten på nye alternativer til efterafgrøder

Landbrugsstyrelsen leder efter landmænd, der i to år skal skifte regler og datofrister om pligtige og husdyrefterafgrøderne ud med satellitbilleder af biomasse på marker.
Side 1 af 1772 (35427 artikler)Prev1234567177017711772Next