bannerPos

33 blev tilbageholdt i protester mod naturgenopretningsprojekt

33 blev tilbageholdt søndag i protester mod naturgenopretningsprojekt i Lille Vildmose.

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
22-10-2019 12:00
Søndag forsøgte demonstranter i Lille Vildmose at blokere for Aalborg Kommunes arbejde i forbindelse med et naturgenopretningsprojekt.

Over 200 var mødt op til en demonstration søndag i Lille Vildmose, og 33 af dem blev ifølge Nordjyllands Politi efterfølgende tilbageholdt. I Lille Vildmose har Aalborg Kommune gang i et større naturgenopretningsprojekt, som mange af lodsejerne i området er stærkt utilfredse med.

De mener, at deres ejendomsret bliver krænket. Aalborg Kommune vil således bygge en dæmning, som oversvømmer arealerne. Det mener lodsejerne ikke, de kan, i følge den indgåede aftale, som der ellers var lavet.

Søndag forsøgte flere af demonstranterne at blokere for kommunens gravemaskine.

I en pressemeddelelse fra Nordjyllands Politi lyder det:

- Vi har i udstrakt grad forsøgt os ad dialogens vej, også igen i dag (søndag, red.), men det har ikke haft den ønskede effekt. En del personer valgte på et tidspunkt at bryde vores afspærringer og ønskede ikke frivilligt at forlade stedet. Nogle har så også igen kørt store arbejdsmaskiner ind i det afspærrede område med det formål at blokere for kommunens arbejde, forklarer vicepolitiinspektør Poul Severinsen, Nordjyllands Politi.

Også lørdag var der protester mod gravearbejdet i Lille Vildmose. Ifølge TV2 Nord er 28 lodsejere berørt af projektet. Over for den regionale tv-station lyder det fra Hans Henrik Henriksen (S), rådmand for By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune, at han ikke mener, at kommunen bryder nogen aftale.

Han henviser til, at Aalborg Kommune har fået Naturfredningsnævnets godkendelse af det arbejde, som udføres på området.

- Lodsejerne har jo afprøvet den her afgørelse, som blev truffet i 2016, og det har man fået afvist. Aalborg Kommune har altså fået medhold i, at vi kan udføre det arbejde på den måde, som vi udfører det på dernede, siger Hans Henrik Henriksen til TV2 Nord.

lasse@effektivtlandbrug.dk
telefon 61 22 67 35

V-ordfører: Utilstedelig behandling af lodsejere

Venstres landbrugsordfører Erling Bonnesen er på lodsejernes side i Lille Vildmose. Venstremanden har netop sendt en række spørgsmål afsted til miljøminister Lea Wermelin (S) med henblik på at få set nærmere på sagen og afdækket, hvad der foregår.

- Det er grotesk og helt utilstedeligt med den behandling, landmændene har fået  og billedlig talt er blevet »kørt helt over«.

- Det lyder som det rene vild vest, når jeg hører fortællinger om, at landmændene ikke længere har adgang til deres jorder, at deres kreaturer ikke længere kan afgræsse arealer som lovet, at de ikke har fået en rimelig erstatning, og at kommunen uden aftaler trænger ind på lodsejernes private ejendomme, lyder det fra Erling Bonnesen i en skriftlig kommentar.

SLF lander millionoverskud

En fokuseret indsats på kerneområdet landbrug og andre tiltag betyder, at SLF kan fejre 20-års jubilæum med et overskud på 3,4 millioner kroner i seneste regnskabsår.

Foder til problemfri fravænning og høj tilvækst

Jeppe Sørensen har siden bedriftens start i 2017 fodret smågrisene med Primefeed fra før og efter fravænning. Og selvom han har prøvet alternativer, er han altid vendt tilbage til foderkonceptet.

Kampen om de danske vandløb

Den augustdag i 2018 gjorde Åge Knudsen bare det, han og familien altid havde gjort, når jorden blev for våd. Det skulle have været hurtigt overstået, men involverer nu både politi, kommuner, naboer og advokater.

Faunastriber kan opretholde EU-hektarstøtte på lige fod med efterafgrøder

Landmændene kan så dyrevenlige blomster og planter og stadig få den såkaldt grønne støtte fra EU’s landbrugskasse.

Faunastriber breder sig som ukrudt

Sidste år fordoblede landmænd i Herning-Ikast Landboforening deres areal til at fremme biodiversiteten på dyrkede arealer.

Vi bliver taget alvorligt

Pløjefri dyrkning og Conservation Agriculture bliver stadig mere udbredt af mange gode grunde, og som virkemidler kan de en masse, som i de kommende år vil fylde meget mere både fagligt og politisk, lød det på FRDK's generalforsamling 27. februar på Fyn.

Højt at flyve, dybt at falde

Jeg bliver nød til at vende aktiemarkedet igen, for anden gang i denne uge. Spredning af Coronavirus har sat gang i et historisk kursfald på de store aktie-index i denne uge og det er ikke slut endnu.

Kombinerer stordriftsfordele med lokal forankring

De seneste år har man jævnligt kunne læse, at TBS Maskinpower med base i Starup ved Grindsted har ekspanderet og udvidet deres salgsområder for henholdsvis Fendt og Valtra.
Side 1 af 1783 (35647 artikler)Prev1234567178117821783Next