Aflysning koster Roskilde Dyrskue fem millioner kroner

- Det er ærgerligt, ikke mindst for vore mange udstillere og store publikum, siger formand for Roskilde Dyrskue, Povl Fritzner efter aflysningen af dyrskuet.

DYRSKUEAFLYSNING Aflysningerne af alle sommerens store arrangementer – som blandt andet dyrskuerne – rammer arrangørerne hårdt.

- Det koster os fem millioner kroner. Heldigvis har vi noget på kistebunden at stå imod med, lyder det i mobiltelefonen fra formanden for Roskilde Dyrskue, Povl Fritzner, under tromlearbejdet i flot forårsvejr – med en nyinstalleret autostyring i traktoren.

Ikke mindst overfor udstillerne på den totalt udsolgte dyrskueplads og de omkring 100.000 tilskuere beklager han aflysningen af landets største dyrskue, som skulle have fundet sted fra den 5. til 7. juni.

- Men som alle øvrige arrangører retter vi naturligvis ind efter landets sundhedsmyndigheder, og i stedet ryster vi posen for at skabe et endnu bedre dyrskue næste år.

Øjner kompensation

Her hvor alle større arrangementer ikke må afvikles frem til og med august, håber dyrskueformanden at kunne få dækket underskuddet i en vis udstrækning i forhold til Folketingets kompensationsmuligheder.

- Lige nu gælder det for vores dygtige medarbejdere at få aflyst alle aftaler og allerede påbegynde næste års arrangement. Men selvfølgelig skal vi være økonomisk ansvarlige og derfor tilpasse os til den aktuelle virkelighed, påpeger Povl Fritzner.

Bestilling af dyrskuestandene indledes allerede sidst på året, og til det nu corona-aflyste dyrskue var alle udstillingsstande udsolgt i marts.

- Og faktisk havde vi 25 udstillere på venteliste. Derfor er det brandærgerligt at måtte aflyse, samtidig med det kæmpe arbejde som lige nu føles spildt, slutter Povl Fritzner.

Læs også