600 til møde om midtjysk motorvej

Kolding Kommune holdt onsdag informationsmøde om den kommende midtjyske motorvej, der skal strække sig fra Give over Billund til Haderslev. Repræsentanter fra SLF var med, da motorvejen berører flere landmænd i området

Næsten 600 borgere mødte frem til informationsmødet om den midtjyske motorvej, hvor mange var kritiske overfor Vejdirektoratet.
Det førte til mange spørgsmål, specielt omkring det mest vestlige forslag til motorvej, hvor mange sent har opdaget, at de kan blive ramt og ikke har fået givet høringssvar til oplægget.
 
Stregen eller linjeføringen ned over Stepping og Vamdrup eksisterede ikke på det kort, der var med som bilag, da motorvejsplanen var ude i en indledende høring sidste efterår.
 
Boost for kommunen og for landbruget
Bestyrelsesmedlem i SLF og formand for Haderslev Erhvervsråd, Johan Schmidt, deltog i mødet. Han er samtidig også landmand og bliver som borger i Sommersted selv berørt af projektet.
 
- Det er naturligt, at et projekt som det her skaber usikkerhed blandt borgerne. Derfor er det klart at foretrække, at afgørelsen sker så hurtigt som muligt. Og det er vigtigt, at alle føler sig hørt og får en fair behandling. Samtidig vil jeg også sige, at motorvejen med tilkørsel fra Haderslev Nord vil være et stort boost til Haderslev kommune og erhvervslivet generelt. Herunder også landbruget. Så derfor skal vi også se det som et positivt tiltag for os alle i området, pointerede Johan Schmidt under mødet.
 
SLF vil hjælpe berørte landmænd
De landmænd, som bliver ramt, skal selvfølgelig behandles godt, og der skal samtidig foretages en jordfordeling, som kan blive til gavn for alle.
 
SLF følger sagen og vil hjælpe med at sikre, at landmænd får den rette hjælp og behandling. Det er kunder specielt i Vamdrup, Frørup, Farris, Lerte, Sommersted, Simmersted og Maugstrup, der kan blive involveret.
 
Vejdirektoratet gav udtryk for, at alle vil blive hørt, og er der flere, som vil indsende svar til høring, vil de stadig blive taget i betragtning. Også selvom de først bliver indsendt nu.
 
Der vil sandsynligvis indenfor det næste år blive taget beslutning om, hvilken strækning man vil prioritere. Herefter vil der igen komme en høring, såfremt man går videre med projektet.
 
Forundersøgelser på ejendommen er kun vejledende. Først senere skal det besluttes, hvor den endelige linjeføring skal være.
 

Læs også