Tyske Treffler passer perfekt til paletten

Johs. Mertz A/S udvider sortimentet til mekanisk ukrudtsbekæmpelse med ukrudtsstrigler og stivtandsharver fra tyske Treffler.

Treffler TGA kan også monteres i frontlift – for eksempel i kombination med »opblanderharve«.
Treffler TGA kan også monteres i frontlift – for eksempel i kombination med »opblanderharve«.

Det tyske mærke til ukrudtsstrigling, Treffler, der hidtil blevet solgt af hollandske Manatmachine, får nu lokal forhandler i Johs. Mertz A/S, som dermed udvider sortimentet til de økologiske landmænd. 

- Vi har længe ønsket at få udvidet vores produktsortiment med et anerkendt mærke inden for mekanisk ukrudtsbekæmpelse, og Treffler har stået øverst på ønskelisten, udtaler Kurt Ødegaard fra Johs. Mertz.

Udover at Treffler-striglerne kan fås i alle arbejdsbredder helt op til 27 meter, er det det helt unikke og patenterede fjedersystem, der fremhæves af kunder verden over. 

- Det bevirker, at ukrudt ovenpå for eksempel en kartoffelkam får samme »tæsk« og jorddækning, som ukrudt nede i kammen. Angrebsvinklen og derved aggressiviteten stilles fra traktorkabinen løbende imens regulering af hastigheden er med til at give den perfekte strigling og jorddækning, forklarer Kurt Ødegaard.

Præcis arbejdsdybde

Udover strigler har Treffler introduceret TGA250-430 gennemskæringsstivtandshavren, der kan arbejde ekstremt præcist meget øverligt. 

- Den kører på bogiehjulophæng og derved opnås en meget præcis arbejdsdybde på helt ned til to centimeter og med gådefodstænder et overlap på otte centimeter, meddeler Kurt Ødegaard.

TGA kan fås med en række forskellige efterharver/valser heriblandt den patenterede fjeder-stavpakkervalse, som både knuser stængler og samtidig holder valsen ren.

Johs. Mertz er i forvejen importør og forhandler af en række maskiner til økologiske landbrug, herunder Steketee rensere og redskabsrammer, Vanhoucke rækkebrændere, Rema kartoffeltoptrækkere og HoneyBee traktormonteret skårlæggerskæreborde.

/jhal
 

Læs også

25 år gamle it-systemer til overfladevand erstattes af ny moderne platform
Sjællandsk landmandssøn er stemmen i ny podcast
Tyske Treffler fås nu hos Johs. Mertz
Minister øger kontrol med dyrevelfærd
Skoleelever smagte på et job inden for fødevareerhvervet
Forening klager over Arla: - Klimakreditter og grønne løfter holder ikke