Tårnhøj efterspørgsel på dansk korn

DLG har de seneste uger eksporteret 100.000 tons korn fra Masnedø og Nakskov til Sydeuropa og Sydamerika.

Gode samarbejdspartnere, stærk logistik og høj kvalitet er nogle af de afgørende faktorer, der i øjeblikket medvirker til travlhed i DLG’s korneksport. 100.000 tons hvede og maltbyg er inden for den seneste måned blevet lastet og har nu lagt kursen syd på. På trods af Covid-19 er der nemlig fortsat stor efterspørgsel på danske råvarer af høj kvalitet.  

Det er Mogens Frederiksen, vicekoncerndirektør for afgrøder i DLG, meget tilfreds med.  

- Vi har i den grad gang i butikken i øjeblikket. DLG eksporterer årligt over én million tons korn ud af Danmark, og i øjeblikket ser vi en enorm efterspørgsel på den gode kvalitet, som de danske landmænd har leveret ind til os i forbindelse med høsten 2020, siger Mogens Frederiksen i en pressemeddelelse.  

Travle havne

Specielt høsten af maltbyg har i 2020 haft en rigtig høj kvalitet. Det gør det lettere at få produktet afsat i et marked, der ellers har været presset som følge af pandemien. Det samme gør sig netop nu gældende for den danske hvede – særligt i Sydeuropa.  

Den store globale efterspørgsel på dansk korn giver også travle dage på DLG’s danske havnefaciliteter, oplyser Henrik Kløve, direktør for Landbrug Øst i DLG. 

- Vores ejere og kunders flotte udbytter af høj kvalitet gør det lettere for os at eksportere korn til verdensmarkedet. Danske afgrøder ligger i toppen kvalitetsmæssigt, og lagt sammen med vores optimering af logistikken i Masnedø, Kalundborg og Nakskov giver det os nogle fordele, hvor vi kan levere, hvad kunderne i udlandet efterspørger, siger han og fortsætter:  

-  At vi fortsat oplever stor efterspørgsel, vidner om, at DLG har en forretning, der er meget robust, og som udenlandske aktører er trygge ved at handle med. Vi er gode til det, vi laver, og det vækker genklang globalt. Når vi siger, at vi leverer en vare, så kan vores handelspartnere stole på det.

DLG forventer, at den høje efterspørgsel på dansk korn fortsætter i 2021.

/vcg

Læs også

Skoleelever regner landbruget ud
Møder for sukkerroedyrkere
Borgerforslag vil have Mette Frederiksen for rigsretten
Årets løgavler er fundet
25 år gamle it-systemer til overfladevand erstattes af ny moderne platform
Sjællandsk landmandssøn er stemmen i ny podcast