Borreby Gods har skabt en hyggelig tradition

For tredje år i træk er der udsigt til høstfest på Borreby Gods ved Skælskør, som gennem fire weekender opfører et stort Morten Korch-show.

HØSTFEST I 2018 havde Borreby Gods ved Skælskør premiere på en Morten Korch-inspireret høstfest, og det blev en stor succes, som blev gentaget i 2019 og nu i år holdes for tredje år i træk.

Man kan reelt således godt betegne »Høstfesten på Borreby« som en festlig tradition, og det har ifølge godsejer Joachim Castenschiold fra start også været målet at skabe en tradition med disse høstfester.

- Som gods har vi store relationer til landbruget, og jeg er rigtig glad for, at vi med høstfesterne kan bringe dejlige og festlige minder fra en tid, hvor Morten Korch-filmene var det store trækplaster i biograferne, fortæller Joachim Castenschiold fra det sydvestsjællandske gods.

Nyt billede med samme pensel

Det er den kendte revymand og skuespiller, Jan Schou, der igen i år står i spidsen for det hold, som opfører høstfesten. Det bliver dog ikke lutter gentagelser, forsikrer Joachim Castenschiold.

- Vi har det samme udgangspunkt som de andre år, og vi bruger den samme pensel, men vi skaber et nyt billede. Vi trykker ikke bare på repeat-knappen, påpeger den teaterglade godsejer og meddeler, at forestillingens yngste blot er 11 år, mens den ældste er i 70’erne.

Høstfesten foregår i godsets teatersal, som er indrettet i en stor gammel lade og udgør de perfekte rammer til det store Morten Korch-show.

- Det er primært »det grå guld«, som synes, det er sjovt og hyggeligt og elsker nostalgien fra gamle filmklassikere, men der er også flere fra den lidt yngre generation blandt publikum, siger Joachim Castenschiold.

Reduceret teaterkapacitet

For at overholde den nødvendige »corona-afstand« i teatersalen oplyser Joachim Castenschiold i den forbindelse, at kapaciteten er blevet reduceret, så der til hver forestilling »kun« er plads til 210 personer.

- Vi har selvfølgelig tilpasset os situationen og tager de forskellige forholdsregler, hvilket blandt andet også har medført, at der i år ikke bliver mulighed for at danse i forbindelse med høstfesterne.

Høstfesten på Borreby har i år premiere fredag den 11. september og frem til og med søndag den 4. oktober går det løs hver fredag, lørdag og søndag – om fredagen er det klokken 19, mens det både lørdag og søndag er klokken 13.

I skrivende stund er der fortsat ledige pladser i den flotte teatersal, og billetterne, der koster 399 kroner inklusiv en »Morten Korch høstfest-platte«, sælges via borrebyteater.dk.

Læs også