Covid-19 gør Fødevaredagen vigtigere end nogensinde

Årets prisvindere ved Fødevaredagen blev sent tirsdag belønnet for at tænke nyt og kreativt midt i en global krise. Prisoverrækkelsen fandt sted på Hindsgavl Slot ved Middelfart, hvor Corona-restriktionerne satte nye rammer for arrangementet.

Corona-situationen har rusket i den danske fødevarebranche. Foodservice-industrien har fået et knæk, mens detailhandlen har haft perioder med stor travlhed. Det har tvunget hele branchen til at tænke i kreative løsninger, og det blev anerkendt ved Fødevaredagen den 29. september på Hindsgavl Slot ved Middelfart.

Bæredygtig, innovativ og inspirerende

Traditionen tro blev der overrakt priser til de førende ildsjæle i fødevarebranchen. I alt blev otte priser i fem kategorier overrakt. Vinderne er de ildsjæle, der har turdet at skubbe til grænserne i det forgangne år og som har haft modet til at gå forrest i en omskiftelig tid for fødevarebranchen. 

Perioden op til Fødevaredagen har været præget af skiftende Corona-retningslinjer, og store udfordringer for butikker, kantiner og restauranter. Derfor er priserne ekstra vigtige i år, mener
Mette Jasper Gammicchia, markedschef for afsætning, ernæring og markedsudvikling hos Landbrug & Fødevarer.

- Det er vigtigt, at vi hylder hverdagens helte, der gør en ekstra indsats i kantiner, køkkener og butikker. I år har branchen været udfordret på helt nye måder. Derfor er priser som disse vigtigere end nogensinde før. Det handler om at sende et signal til hele fødevaresektoren om, hvordan landets førende madprofessionelle finder kreative, bæredygtige og innovative løsninger, siger han.

Også administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Anne Lawaetz Arhnung, har set frem til dagen.

- Når vi mødes på tværs af erhvervet, bliver vi klogere på hinandens behov og det kommer i sidste ende forbrugerne til gode, fordi produkterne bliver endnu bedre. I år har vi måske ekstra meget brug for at kunne tale sammen, for det har været et hårdt år med store udfordringer i forbindelse med Corona, siger hun.

Fødevaredagen afholdes af Landbrug & Fødevarer og så dagens lyst for første gang i 2014. Formålet med Fødevaredagen er at samle fødevarebranchen til en dag fyldt med de nyeste trends og tendenser samt at hylde de madprofessionelle, der det seneste år har udmærket sig i særlig grad.

Som følge af Covid-19 restriktionerne blev Fødevaredagen i år primært afholdt digitalt. Uddelingen af de traditionsrige fødevarepriser blev dog vanen tro offentliggjort på selve Fødevaredagen.

hka

Vinderne på Fødevaredagen 2020

SLAGTERPISEN Vinder af slagterprisen i kategorien ’Slagtere i super- og hypermarkeder’ Slagtermester Christian Balle, MENY Domus Vista, Frederiksberg. Vinder af slagterprisen i kategorien ’Privatslagtere’ Slagtermester Peter Lindholm Nielsen, Slagter Friis, Frederiksberg i København. 

Nominerede til slagterprisen i kategorien ’Slagtere i super- og hypermarkeder’: Christian Steen Hansen, slagtermester, Salling super, Aarhus. Christian Balle, slagtermester, Meny Domus Vista, Frederiksberg.
Nominerede til slagterprisen i kategorien ’Privatslagtere’: Peter Lindholm Nielsen, Slagter Friis, Frederiksberg i København. Andreas Blom, Mestersvend, Slagter-Riget, Aarhus. Rikke Juulsgaard Lauridsen og Morten Ramsing, slagtermestre, Fruehøj Slagter, Herning.

MEJERIPRISEN Vinder af mejeriprisen i kategorien ’Discountkæder’ Mejeriansvarlig James Dobson, Rema 1000, Stenlille. Vinder af mejeriprisen i kategorien ’Super- og hypermarkeder’ Mejeriansvarlig Lise Salomonsen, Salling Super, Aarhus. 

Nominerede til mejeriprisen i kategorien ’Discount’: Mejeriansvarlig, James Dobson, REMA 1000, Stenlille. Mejeriansvarlig Matilde Jensen, Lidl, Hillerød. Mejeriansvarlig, Bo Larsen, ALDI, Stege.
Nominerede til mejeriprisen i kategorien ’super- og hypermarked’: Mejeriansvarlig Andy Smart, SPAR, Snedsted. Mejeriansvarlig Lise Salomonsen, Salling Super, Aarhus. Mejeriansvarlig Mette Hostrup Iversen, MENY, Rotunden.

FRUGT- OG GRØNTPRISEN Vinder af Frugt- og grøntprisen i kategorien ’Discountkæder’ Frugt- og grøntansvarlig Martin Rysgaard Hansen, Rema 1000, Fårevejle. Vinder af Frugt- og grøntprisen i kategorien ’Super- og hypermarkeder’ Frugt- og grøntansvarlig Uffe Larsen, MENY, Fredericia. 

Nominerede til frugt- og grøntprisen i kategorien ’Discount’: ALDI, Thisted. Lidl, Dirch Passers Allé, Frederiksberg. REMA 1000, Fårevejle.
Nominerede til frugt- og grøntprisen i kategorien ’super- og hypermarked’: Mad&Vin, Magasin, Kbh K. MENY, Fredericia. SPAR, Teglholmen, Kbh SV.

KANTINEPRISEN Vinderen af kantineprisen Køkkenchef René Skovgaard Madsen, Normal, Compass Group. 

Nominerede til kantineprisen: Køkkenchef René Skovgaard Madsen, Normal, Compass Group. Køkkenchef Kolja Schmelzer, IIH Nordic, CANTINA by .506. Køkkenchef Steffen Kähler, ATP Haderslev Centeret.

KØKKENPRISEN Vinderen af kØkkenprisen: Køkkenet, Vallekilde Højskole, Hørve

Nominerede til kØkkenprisen: Daginstitutionen Lunas Ark, Greve. Botilbuddet Rentemestervej, Center Campo, Kbh NV. Vallekilde Højskole, Hørve. Regions Hospitalet Randers, Randers.

Kilde: Landbrug & Fødevarer.

Læs også