Flere svineproducenter får kameraovervågning

SIKKERHED Hos Jysk IT mærker man den utryghed, det giver hos svineproducenterne, når Veganerpartiet og andre aktivister vælger at trænge ulovligt ind på private områder og stalde.

Netop Veganerpartiet kører i øjeblikket en kampagne på tværs af landet, hvor de leder efter beviser for, at reglerne ikke er overholdt på opsamlingspladserne for døde dyr. Og det er ikke første gang, aktivister er ubudne gæster i den danske svineproduktion.

Jørgen Kjørup, der er svineproducent ved Stubbekøbing på Falster, har prøvet at have besøg af aktivister, der trængte ind i hans stalde. Nu har han fået kameraovervågning via Jysk IT.

- Det er en løsning, som giver mig en god tryghed, og så var det til at betale, siger Jørgen Kjørup.

- Hos Jysk IT får vi lige nu mange henvendelser fra svineproducenter, som ønsker kameraovervågning. Hvis de skulle komme ud for aktivister, vil de være sikre på at kunne løfte bevisbyrden i forhold til, hvornår og hvordan folk er trængt ind, og om de har begået hærværk, fortæller Simon Husballe, der er IT-konsulent hos Jysk IT.

Den gode nyhed er, at priserne på kvalitets-overvågningskameraer de seneste år er faldet kraftigt, oplyser han. Et godt overvågningskamera kan man i dag få for 1.500 kroner plus montering.

Læs også