Landbrugets produkter skal tilpasses en grøn fremtid

Dansk landbrug skal tilpasse sig de forandringer, der sker i samfundet. Udviklingschef i SEGES, Jakob Lave, giver sit bud på, hvordan fremtiden ser ud, når Agri Nord holder kongres 4. februar.

Der sker store forandringer for alle branchers produkter og services. Det gælder også for land-bruget, at efterspørgsel og krav til produkterne ændrer sig med stor hast.

Derfor har Agri Nord inviteret udviklingschef i Seges, Jakob Lave, til sin årlige kongres, som i år finder sted 4. februar i Agri Nord Idrætscenter i Aalborg, hvor han kommer med sit bud på, hvad landbruget skal leve af om 5-10 år. Det arbejder Seges med i projektet Future Farming.

- Dansk landbrug skal handle på stærke tendenser som digitalisering, grønt protein og bære-dygtighed – for verden og forretningen, siger Jakob Lave, som er en del af Future Farming.

Future Farming spotter og undersøger trends inden for landbrug, fødevareproduktion og for-brugeradfærd, som vurderes at få betydning i fremtiden - og som dermed vil skabe et sundt forretningsgrundlag for landmanden i årene, der kommer.

Klimaet påvirker fremtiden

Der er ingen tvivl om, at klimaet og klimaforandringerne er med til at sætte dagsordenen for, hvordan landbruget skal agere i fremtiden.

Hele Danmarks vejrmand Peter Tanev, kommer og fortæller om klimaet, og hvordan det påvirker vejret. Et emne, som har afgørende betydning for landbruget.

Både Jakob Lave og Peter Tanev er en del af det fælles program om formiddagen, hvor også årets regnskabsresultater for landbrugsvirksomhederne i Agri Nords område bliver fremlagt.

Eftermiddagen byder på en række faglige sessioner med emner indenfor blandt andet plante-avl, kvæg- og svineproduktion, mink med mere.

Man vælger selv, hvilke sessioner man vil følge, så dagens program bliver skræddersyet efter ens ønsker og interesseområder.

Det er femte gang, at Agri Nord samler alle sine årsmøder til én kongres. Sidste år dukkede der 400 op.

ege

 

Læs også