bannerPos

Pris til fynsk gårdbutik

10-12-2019 10:11

Den familieejede gårdbutik og grøntproducent Torup Bakkegård i Assens Kommune har vundet titlen som Årets Gård- og Specialbutik fra virksomheden nemlig.com, der står for websalg og er leverandør af måltidskasser.

- Det er en stor ære at modtage prisen som årets Gård- og Specialbutik. Vi glæder os til en ny forårssæson i det kommende år, hvor vi skal sælge endnu flere grøntsager, siger Jacob Jacobsen, der er medejer af Torup Bakkegård og pludselig stod med prisen i hånden og æren som Årets Gård- og Specialbutik.

Torup Bakkegård er en af landets førende producenter af grøntsager, hvor der på gården produceres asparges, jordbær, kartofler, kål, løg, salater, ærter og sukkermajs, som kunderne hos nemlig.com har stor glæde af, skriver nemlig.com i en pressemeddelelse.

Gårdbutikken roses for at levere varer af sublim kvalitet og for at være idérig og innovativ, når det handler om salget af varer. Det siger Jack Enevoldsen, kategoridirektør i virksomheden.

Torup Bakkegård har på nemlig.com løftet sin omsætning med cirka 30 procent i 2019 og den vindende gårdbutik har samtidig købt 150 hektarer landbrugsareal på Agernæs og Helnæs, hvor en stor del af arealet benyttes til økologisk produktion af grøntsager.

Foruden Torup Bakkegård var også Simply Chocolate og Gris Lam & Co nomineret til prisen. 26 gård- og specialbutikker sælger gennem kæden, blandt andre Homemate, A.C Perch’s Thehandel, Slagter Lund, Lagkagehuset og mange flere.

- Vi har stadig 18 procent vand i hveden enkelte steder

Hveden er stadig umoden i enkelte pletter rundt i marken, men ellers er høsten godt i hus hos Torben Kuhr nær Gjern i det midtjyske. Han vurderer, at udbytterne er tilfredsstillende, men ikke over middel.

Prognose: 1,6 millioner flere producerede svin i år

Landbrug & Fødevarer forventer i en spritny prognose, at antallet af producerede svin i år vil stige med 1,6 millioner stk. i forhold til 2019.

Test af maskiner skal forbedre høsten af græs til fremstilling af protein

En vellykket test af to forskellige høstteknikker skal nu give input til udvikling af den mest optimale metode at høste græs på, når det skal bruges til at fremstille protein til foderstof.

Det er op ad bakke med de frivillige BNBO-aftaler

Det kniber – som mange nok havde ventet – med at nå til enighed mellem landbrug og kommuner om, hvad »fuld erstatning« er, når det kommer til pesticidfri drift i BNBO. Østjysk kommune har nu sendt opgivende brev til miljøminister. Et brev formand for Odder-Skanderborg Landboforening, Jens Gammelgaard, også har skrevet under på.

Dyrenes Beskyttelse er bekymret for varme dyretransporter

Dyrenes Beskyttelse langer igen ud efter eksportører af smågrise. Grisene lider i varmen under transporterne ned gennem Europa, lyder det. Brancheorganisation: Vi har ingen interesse i at levere lidende dyr til kunderne.

Syre er et nødvendigt våben mod fremtidens tarmbetændelser

Skæringsdagen for fravænning uden medicinsk zink i foderet nærmer sig med hastige skridt, og der er udsigt til en af de større udfordringer i branchen. Forberedelsen til fremadrettet forebyggelse og håndtering af fravænningsdiarré er derfor højaktuel. To af branchens rådgivere betragter syre som et hjælpestof, der med sikkerhed vil indgå som en del af løsningen.
Side 1 af 1896 (37908 artikler)Prev1234567189418951896Next