bannerPos

BL-direktør: - Agromeks flytning er ren chikane overfor Nutrifair

Arkivfoto

Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
05-09-2019 09:42

Hos Bæredygtigt Landbrug, der udstiller og afvikler medlemsmøde på messen i Fredericia, er man ikke imponeret af Agromeks beslutning om i 2021 at flytte til uge 3 i januar og dermed kolliderer med NutriFair.

Det understreger foreningens direktør Hans Aarestrup.

- Det eneste formål er for mig at se, at man ønsker at kvæle NutriFair. Det er ren chikane. Man skal huske på, at NutriFair netop opstod med termin i januar, fordi Agromek flyttede messen i Herning fra januar og til sidst på året. Og man skal huske, at en gruppe af de folk, som blev skoddet, da Agromek flyttede, har lagt et stort stykke arbejde i at få NutriFair på benene. Den gruppe vil vi i BL gerne være loyale over for.

- Man skal også huske, at dengang Agromek flyttede væk fra januar, der var argumenterne fra Agromeks side noget med, at man havde eksportinteresser og ordrebøger og produktionsflow at tage hensyn til. Nu vil man så ikke det mere og placerer sin messe lige oveni NutriFair. Det bliver efterhånden en dyr familiesammenkomst, som landmændene skal betale.

- Hos BL har vi imidlertid ingen interesse i udenlandske gæster. Vi interesserer os kun for danske landmænd. Det fortsætter vi med, og derfor holder vi fast i NutriFair, hvor vi fortsat udstiller og holder medlemsmøde, fastslår BL-direktør Hans Aarestrup.  

 

Lille ko har mange store fordele

Selvom jerseykoen er en lille ko, er den stor rundt omkring i verden. Og hvis det står til Dansk Jersey bliver den, grundet sine resultater, endnu større de kommende år.

L&F beder minister om alternativer til efterafgrøder

I et brev til fødevareminister Mogens Jensen (S) beder Landbrug & Fødevarer om flere virkemidler til at opfylde miljøkravene.

Sprøjtning af pløjefri vinterraps i efteråret

Især sent såede og pløjefri vinterrapsmarker skal hjælpes bedst muligt mod rapsjordlopper og spildkorn, lyder det fra FRDK.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.
Side 1 af 1632 (32632 artikler)Prev1234567163016311632Next