bannerPos

BL-direktør: - Agromeks flytning er ren chikane overfor Nutrifair

Arkivfoto

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
05-09-2019 09:42

Hos Bæredygtigt Landbrug, der udstiller og afvikler medlemsmøde på messen i Fredericia, er man ikke imponeret af Agromeks beslutning om i 2021 at flytte til uge 3 i januar og dermed kolliderer med NutriFair.

Det understreger foreningens direktør Hans Aarestrup.

- Det eneste formål er for mig at se, at man ønsker at kvæle NutriFair. Det er ren chikane. Man skal huske på, at NutriFair netop opstod med termin i januar, fordi Agromek flyttede messen i Herning fra januar og til sidst på året. Og man skal huske, at en gruppe af de folk, som blev skoddet, da Agromek flyttede, har lagt et stort stykke arbejde i at få NutriFair på benene. Den gruppe vil vi i BL gerne være loyale over for.

- Man skal også huske, at dengang Agromek flyttede væk fra januar, der var argumenterne fra Agromeks side noget med, at man havde eksportinteresser og ordrebøger og produktionsflow at tage hensyn til. Nu vil man så ikke det mere og placerer sin messe lige oveni NutriFair. Det bliver efterhånden en dyr familiesammenkomst, som landmændene skal betale.

- Hos BL har vi imidlertid ingen interesse i udenlandske gæster. Vi interesserer os kun for danske landmænd. Det fortsætter vi med, og derfor holder vi fast i NutriFair, hvor vi fortsat udstiller og holder medlemsmøde, fastslår BL-direktør Hans Aarestrup.  

 

Kaliumsorbat mod varmedannelse

Kaliumsorbat kan være en mulighed, hvis fuldfoderet vil tage varme i disse dage. Seges er klar med en vejledning.

Lejer McCormick-traktorer ud

Hos Helms TMT-Centret A/S kan man leje en McCormick traktor - eventuelt med forkøbsret. - Vi har igennem det seneste år lejet traktorer ud, fortæller Jakob Helms.

Blandt blinde er den enøjede konge

Planteavlsrådgiver kalder tast selv-systemet i Landbrugsstyrelsen for akademikernes svar på et hamsterhjul.

Svinebestanden stiger med 4,9 procent

En kraftig vækst i antallet af slagtesvin er med til at trække den samlede bestand af svin op med 4,9 procent ved svinetællingen 1. juli, lyder det fra Landbrug & Fødevarer på baggrund af en ny svinetælling.

Mobilt anlæg fremstiller såsæd til enkornssåning

Gl. Buurholt har udvidet flåden og kan nu også tilbyde et mobilt anlæg, som kan sortere såsæd til enkornssåning. Det vil sige en kernestørrelse på mellem kernestørrelse på imellem 2,5 og 3,3 millimeter.

Udlægning af lugtbelastede arealer efter planloven

ifølge en bestemmelse må en lokalplan kun udlægge arealer, der er belastet af lugt, støv eller anden luftforurening fra virksomheder og husdyrbrug til boliger, m.v., hvis lokalplanen med bestemmelser om bebyggelsens højde og placering kan sikre den fremtidige anvendelse mod en sådan forurening.

Får 14 dage til at trække udtalelse tilbage

Lodsejere fra Lille Vildmose pudser nu en advokat på rådmand i Aalborg, Hans Henrik Henriksen (S), som i interview har beskyldt dem for ikke at overholde loven. De kræver, at han trækker udtalelserne tilbage. Ellers venter en tur i retten. Rådmanden selv er tavs.

Vi er absolut opmærksomme på afrikansk svinepest

I Danmarks største zoologiske have i København har man også grise. Og der bliver taget forholdsregler for at sikre sig mod ASF, lyder det.
Side 1 af 1891 (37802 artikler)Prev1234567188918901891Next