bannerPos

Stor ændring: Scandic Hotels dropper udenlandske kyllinger

Der vil i fremtiden blive mere brug for danskproducerede kyllinger på danske restauranter, håber Landbrug & Fødevarer. Nu har Scandic Hotels besluttet sig for at droppe udenlandske kyllinger. Arkivfoto

Redaktionen

17-04-2019 09:37
Fremover vil der kun blive serveret kød fra danske kyllinger på Scandic Hotels 26 restauranter, oplyser selskabet.

Danmarks største hotelkæde, Scandic, bruger hvert år 45 tons kyllingekød på deres restauranter. Indtil nu er hele 75 procent af kødet kommet fra udlandet, men det er snart en saga blot.

For fremover vil kæden kun servere dansk kyllingekød. Det skriver FødevareWatch.dk. Det opsigtsvækkende skifte sker af hensyn til selskabets danske kunder.

- Danskerne vil have fødevarer produceret af danske landmænd, hvor kvalitet og dyrevelfærd er i fokus. Det peger alle analyser entydigt på. Men når man eksempelvis spiser på restaurant, hotel eller i en kantine kan det være svært at gennemskue, hvor fødevarerne kommer fra. Det vil vi nu ændre på, udtaler Karsten Felvang Nielsen, der er direktør for mad- og drikkevarer hos Scandic i Danmark.

Gavner danske landmænd

I mange danske restauranter bruger man i høj grad frosne kyllinger fra for eksempel Thailand og Brasilien, og derfor glæder Scandics udmelding ikke overraskende Andreas Buchhave, konsulent i Landbrug & Fødevarer med ansvar for foodservice.

- Det er et fantastisk initiativ, at landets største hotelkæde nu vælger at sige, at al deres kylling skal være dansk. Det er til gavn for de danske landmænd, og det sender også et signal til resten af branchen. Så jeg håber, at der er flere professionelle køkkener, der vil lade sig inspirere af Scandic, siger han.

Ifølge FødevareWatch bliver det nye initiativ gennemført senest ved slutningen af 2019.

hka

Nord-West noteringen falder

Nord-West noteringen falder i dag med 4 euro til 60,00 €.

Som en 3-trins raket: Sæt fart på økonomien

Vil man videreudvikle sin bedrift, er det vigtigt at kende såvel ens økonomi som de rigtige nøgletal. Og så har elementer som skatteregnskab, årsrapport og fraktilanalyse med benchmark stod betydning.

Nu kan man efterisolere på en eftermiddag

Energioptimering topper danskernes ønsker for boligen, og nu kan et nyt isoleringsprodukt opfylde ønsket nemt og endda kradsefrit.

Tolv meter ballevogn

Metsjö lancerer en tolv meter udgave af MetaX ballevogn med eller uden hydraulisk lastsikring.

Comeback til tysk læsser hos nordjysk forhandler

Efter ni års fravær er Tahlers minilæssere tilbage på programmet hos Vestergaards Maskinservice. Siden sidst har læsserne blandt andet fået hydraulisk hæve/sænke-tag og ny motor.

Chaufførlærlinge er vigtige for SPF-Danmark

Når SPF-Danmark A/S tager nye chaufførlærlinge ind, er det som oftest unge mennesker med en landbrugsmæssig baggrund.

Rolig uge i majs, kartofler og sukkerroer

Der er kun registreret få angreb af skadegørere i majs, kartofler og sukkerroer i planteavlskonsulenternes registreringsnet i ugens løb.

Nemt at se græsukrudt i vintersæden lige nu

Det er nu, du skal kigge efter græsukrudt, for det er nemt at spotte i den uhøstede vintersæd, lyder det fra Seges.
Side 1 af 1587 (31737 artikler)Prev1234567158515861587Next