bannerPos

Stor ændring: Scandic Hotels dropper udenlandske kyllinger

Der vil i fremtiden blive mere brug for danskproducerede kyllinger på danske restauranter, håber Landbrug & Fødevarer. Nu har Scandic Hotels besluttet sig for at droppe udenlandske kyllinger. Arkivfoto

Redaktionen

17-04-2019 09:37
Fremover vil der kun blive serveret kød fra danske kyllinger på Scandic Hotels 26 restauranter, oplyser selskabet.

Danmarks største hotelkæde, Scandic, bruger hvert år 45 tons kyllingekød på deres restauranter. Indtil nu er hele 75 procent af kødet kommet fra udlandet, men det er snart en saga blot.

For fremover vil kæden kun servere dansk kyllingekød. Det skriver FødevareWatch.dk. Det opsigtsvækkende skifte sker af hensyn til selskabets danske kunder.

- Danskerne vil have fødevarer produceret af danske landmænd, hvor kvalitet og dyrevelfærd er i fokus. Det peger alle analyser entydigt på. Men når man eksempelvis spiser på restaurant, hotel eller i en kantine kan det være svært at gennemskue, hvor fødevarerne kommer fra. Det vil vi nu ændre på, udtaler Karsten Felvang Nielsen, der er direktør for mad- og drikkevarer hos Scandic i Danmark.

Gavner danske landmænd

I mange danske restauranter bruger man i høj grad frosne kyllinger fra for eksempel Thailand og Brasilien, og derfor glæder Scandics udmelding ikke overraskende Andreas Buchhave, konsulent i Landbrug & Fødevarer med ansvar for foodservice.

- Det er et fantastisk initiativ, at landets største hotelkæde nu vælger at sige, at al deres kylling skal være dansk. Det er til gavn for de danske landmænd, og det sender også et signal til resten af branchen. Så jeg håber, at der er flere professionelle køkkener, der vil lade sig inspirere af Scandic, siger han.

Ifølge FødevareWatch bliver det nye initiativ gennemført senest ved slutningen af 2019.

hka

Danske landmænd har i 25 år hjulpet kolleger i Sydøstasien

Danske landmænd på studietur til Cambodia og Vietnam blev i 1994 starten på en langsigtet hjælp til kollegerne i de krigshærgede lande.

Stadig stort behov for vanding

Behovet for vanding er stadig stort i store dele af Danmark, hvor tørkeindekset målt mandag lå mellem syv og ti.

Nordjyske landmænd har vist de vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Driftsleder: Fungerer soen – så fungerer resten

Udfordringerne med tomme søer og gaspustere var store for et år siden på Ødum Engholm ved Hadsten. Et forsøg i besætningen med tang fra de norske fjorde har imidlertid vist sig som problemløser.

Kun de ti procent bedste slagtesvineproducenter lavede overskud i 2018

Kun de cirka ti procent bedste slagtesvineproducenter formåede at lave overskud i deres driftsgren i 2018, viser nye Business Check-tal.

Valggyser i vente for tidligere landboformand

Venstre står til at få tre-fire mandater i Europa-Parlamentet. Den tidligere mangeårige KHL-formand, Asger Christensen, der er EU-kandidat for Venstre, er formentlig lige på vippen til at blive valgt ind.
Side 1 af 1543 (30858 artikler)Prev1234567154115421543Next