bannerPos

Stor ændring: Scandic Hotels dropper udenlandske kyllinger

Der vil i fremtiden blive mere brug for danskproducerede kyllinger på danske restauranter, håber Landbrug & Fødevarer. Nu har Scandic Hotels besluttet sig for at droppe udenlandske kyllinger. Arkivfoto
17-04-2019 09:37

Fremover vil der kun blive serveret kød fra danske kyllinger på Scandic Hotels 26 restauranter, oplyser selskabet.

Danmarks største hotelkæde, Scandic, bruger hvert år 45 tons kyllingekød på deres restauranter. Indtil nu er hele 75 procent af kødet kommet fra udlandet, men det er snart en saga blot.

For fremover vil kæden kun servere dansk kyllingekød. Det skriver FødevareWatch.dk. Det opsigtsvækkende skifte sker af hensyn til selskabets danske kunder.

- Danskerne vil have fødevarer produceret af danske landmænd, hvor kvalitet og dyrevelfærd er i fokus. Det peger alle analyser entydigt på. Men når man eksempelvis spiser på restaurant, hotel eller i en kantine kan det være svært at gennemskue, hvor fødevarerne kommer fra. Det vil vi nu ændre på, udtaler Karsten Felvang Nielsen, der er direktør for mad- og drikkevarer hos Scandic i Danmark.

Gavner danske landmænd

I mange danske restauranter bruger man i høj grad frosne kyllinger fra for eksempel Thailand og Brasilien, og derfor glæder Scandics udmelding ikke overraskende Andreas Buchhave, konsulent i Landbrug & Fødevarer med ansvar for foodservice.

- Det er et fantastisk initiativ, at landets største hotelkæde nu vælger at sige, at al deres kylling skal være dansk. Det er til gavn for de danske landmænd, og det sender også et signal til resten af branchen. Så jeg håber, at der er flere professionelle køkkener, der vil lade sig inspirere af Scandic, siger han.

Ifølge FødevareWatch bliver det nye initiativ gennemført senest ved slutningen af 2019.

hka

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.

GPS skal guide til fleksibel naturpleje

60 kreaturer har fået GPS-halsbånd på for at hjælpe Landbrugsstyrelsen med at finde vej til mere fleksible og attraktive tilskudssystemer til naturpleje.

Fik minister i tale om §3-forbud og efterafgrødekrav

Fælles for §3-dyrkningsforbuddet og det fremrykkede efterafgrødekrav er, at nogle landmænd oplever det, som om de får en stor økonomisk øretæve og usikkerhed om fremtiden, lyder det fra SLF, der forleden gik til miljøministeren med urimelighederne.

Overvældende tilslutning til Hobro Dyrskue

Der er tilmeldt 34 katalognumre til den første digitale udgave af Hobro Dyrskue. - Det er helt overvældende, lyder det fra arrangørerne.

Den danske foodservicebranche er på vej tilbage

Salget af Arla Pro-produkter er fordoblet, siden coronakrisen var på sit højeste tilbage i marts måned, og de seneste to uger er efterspørgslen steget med 30 procent. Det vidner om en foodservicebranche, som er på vej tilbage, lyder det fra Arla Pro.

Sæd-smitte fra Mors 2 afkræftes

Analyse afkræfter, at sæd fra Mors 2 har været kilden til PRRS i to produktionsbesætninger.
Side 1 af 1852 (37032 artikler)Prev1234567185018511852Next