Vindfeldt i modvind

Partistifter Henrik Vindfeldt er mildt sagt ikke populær i landbrugskredsene.

POLITI Stifter af Veganerpartiet, Henrik Vindfeldt, afviser alt om, at de personer – som inkluderer ham selv, der er gået ind på svineejendomme har provokeret landmænd for at få reaktioner.

- Der har været to episoder, hvor vi er løbet ind i nogle landmænd. Ved den første episode bliver vi tilbageholdt af nogle østeuropæiske medarbejdere. Vi må ikke gå. De er kørt ud foran os, så vi ikke kan køre. På det tidspunkt er vi ved at tage billeder af en Daka-plads, som ligger to meter inde på en grund fra offentlig vej, fortæller Henrik Vindfeldt til Effektivt Landbrug.

Episoden har medført, at Veganerpartiet har politianmeldt landmanden for overfald og frihedsberøvelse.

Det er langt fra første gang, bølgerne er gået højt mellem danske landmænd og personer fra Veganerpartiet. Faktisk er Henrik Vindfeldt selv midt i en retssag mod Landbrug & Fødevarer på grund af en video, han optog fra en svinestald på Falster i maj sidste år.

På Effektivt Landbrugs facebookside er bølgerne også gået højt i kølvandet på Veganerpartiets besøg hos flere svineproducenter. Faktisk har tonen til tider været så grov, at Effektivt Landbrug har valgt at slette flere kommentarer, som tangerede persontrusler.

ege

Læs også