Fokus på de gode arbejdspladser

Ny netværksgruppe skal sikre gode arbejdspladser i landbruget

En god arbejdsplads kræver en god arbejdsgiver, og det handler om langt mere end blot at give medarbejderne deres løn til tiden. Ansættelseskontrakterne skal være i orden, arbejdspladsen skal være sikker, og så skal der ikke mindst skabes en god hverdag for medarbejderne. Dette sætter Patriotisk Selskab nu fokus på i en ny netværksgruppe.

Hverdagen i en virksomhed skal fungere både socialt og arbejdsmæssigt. Derfor har man som ejer af en landbrugsvirksomhed og arbejdsgiver et ansvar for at skabe et godt arbejdsmiljø, styre uden om unødige konflikter og håndtere dem, der alligevel måtte komme.

- Et godt arbejdsmiljø er nemlig ikke blot med til at fastholde nuværende ansatte, men bidrager også til at tiltrække ny kvalificeret arbejdskraft. Det er dog lettere sagt end gjort, og det kræver en leder, som er sig sin rolle bevidst, fortæller juridisk seniorkonsulent Bodil Just og lønrådgiver Tina Christiansen fra Patriotisk Selskab. De fortsætter:

- Det er en svær disciplin at være arbejdsgiver, og vi modtager ofte henvendelser fra vores medlemmer om diverse juridiske, administrative og praktiske udfordringer, som de møder i hverdagen.

Der findes naturligvis ingen arbejdsgiver, der scorer topkarakter i det hele, men øvelse gør som bekendt mester. Derfor opretter Patriotisk Selskab nu en ny netværksgruppe for arbejdsgivere, som har fokus på, hvordan man skaber en attraktiv arbejdsplads, hvor medarbejderne har lyst til at blive i mange år. Ved at deltage i gruppen kan man blive klogere på alt fra ansættelsesaftaler til lønadministration og arbejdsmiljø samt få inspiration fra de andre deltagere”.

Den nye netværksgruppe skydes i gang tirsdag den 10. maj kl. 9.00-12.00 og er for arbejdsgivere og medarbejdere med andre relevante administrative funktioner. Første møde er uforpligtende og vil blive afholdt hos Patriotisk Selskab.

Læs også