bannerPos

Medarbejderes overarbejde kan koste dyrt

Din medarbejder må over en periode på fire måneder maksimalt arbejde i gennemsnit 48 timer om ugen, påpeger Patriotisk Selskab. Arkivfoto
03-08-2020 10:04

Det er vigtigt at være opmærksom på, at dine medarbejdere over en periode på fire måneder i gennemsnit maksimalt må arbejde 48 timer om ugen, lyder det fra rådgivningsselskab.

Hvis du er arbejdsgiver, er det vigtigt, at du har styr på den såkaldte 48-timers-regel, lyder det fra Patriotisk Selskab.

- Reglen betyder, at dine medarbejdere over en periode på fire måneder i gennemsnit maksimalt må arbejde 48 timer om ugen, oplyser rådgivningsselskabet.

I et nyhedsbrev gør Patriotisk Selskab også opmærksom på, at perioden opgøres fra den dag, Arbejdstilsynet er på besøg.

- Kommer de, mens I har en travl periode, så er det stadig de seneste fire måneder, der tages udgangspunkt i – også selvom medarbejderen måske har haft færre arbejdstimer i månederne før. 48-timers-reglen gælder også, selvom medarbejderen selv tilbyder at arbejde over. 

Ferie holdes udenfor

Ifølge Patriotisk Selskab kan man ikke bringe medarbejderens timetal ned under de 48 timer ved for eksempel at lade medarbejderen arbejde 70 timer i fire uger og så lade ham holde ferie i den femte uge. Ferie, feriefridage, sygdoms- og orlovsperioder skal nemlig holdes uden for beregningen af gennemsnittet på 48 timer.

Hvis man ikke overholder 48-timersreglen, risikerer man at skulle betale en godtgørelse til medarbejderen.

- Godtgørelsen ligger på omkring en månedsløn for hver periode med fire måneder, hvor 48-timers-reglen overtrædes, skriver Patriotisk Selskab.

mip

Bedre resultater for økologiske landbrug

I 2019 landede det gennemsnitlige driftsresultat for økologiske heltidslandbrug på 0,9 mio. kr., hvilket er udtryk for en betydelig fremgang i forhold til 2018, men dog lavere end resultaterne i 2016 og 2017, viser en opgørelse hos Danmarks Statistik.

Fødevarestyrelsen kontrollerer rengøring af 300 lastbiler

Fund af afrikansk svinepest i Tyskland har gjort grundig rengøring af de lastbiler, der krydser den danske grænse, vigtigere end nogen sinde. Det næste halve år kontrollerer Fødevarestyrelsen mere end 300 lastbiler.

Minister, skift spor

Regeringens krav om, at landmændene også til næste år skal så efterafgrøder i minimum samme omfang som i år for at nedbringe kvælstofudledning til vandmiljøet, møder kritik hos landboforeningen Vestjysk, som foreslår, at fødevareminister Mogens Jensen skifter spor i kvælstof-politikken og i stedet griber til andre virkemidler.

Pladsen til solcelle-anlæg strammer til

Særligt i landområderne omkring de store byer bør lodsejere, der er interesseret i at opsætte solceller, sætte i gang nu, siger rådgiver. Han vurderer, at Danmarks behov for solenergi ser ud til at være opfyldt i 2025.

Logistik og motivation

Mens logistikken er tænkt ned til mindste detalje, er Lean og medarbejdermotivation to af nøgleordene på Hestbækgaarden ved Farsø.
Side 1 af 1931 (38602 artikler)Prev1234567192919301931Next