Veteraner og kræmmere på Landbomuseet Kolding

Veteranudstilling og kræmmermarked, når Landbomuseet i Kolding inviterer til to festlige dage i weekenden 12. – 13. august.

Det er i år 12. gang, at Landbomuseet Kolding arrangerer Veteranudstilling på adressen Brødsgårdsvej 52, 6000 Kolding. Reserver allerede nu weekenden lørdag den 12. og søndag den 13. august til denne begivenhed.

Begge dag er der åbent i tidsrummet kl. 10.00 – 16.00. Årets åbningstale bliver lørdag den 12. august kl. 11.00 holdt af venstre kommunalpolitikeren Merete Due Paarup.
Det smukke område ved Brødsgård danner de helt perfekte rammer til årets flotte Veteranudstilling.

- Man har her mulighed for at vise sine fine, attraktive og spændende gamle traktorer, maskiner, biler, motorcykler og knallerter. De perfekte faciliteter, som Brødsgård råder over, er simpelthen helt ok til den slags udstillinger. Der er selvfølgelig gode P-forhold, siger Søren Borg, Landbomuseet Kolding.

-  Gårdspladsen danner alle tiders ”scene” for det traditionsrige Kræmmermarked, hvor der kan sælges både nye og brugte effekter, der er et hav af muligheder. Yderligere oplysninger fås ved at klikke ind på vores hjemmeside, hvor man kan finde standstørrelser, pris m.m., eller man kan vælge at kontakte os direkte, siger Søren Borg.

Der er også noget for børn, de kan se på og lege med legetøj, fra dengang farfar var ung. Der er mulighed for en tur rundt i området med hest og vogn. En af aktiviteterne, som børnene elsker, er at slå søm i. Der er flere gode oplevelser, der betyder at børnene vil have gode minder med hjem fra Brødsgård.

En ”ny” smedje vil stå færdig, når der holdes Veteranudstilling og Kræmmermarked, og den vil være bemandet, så man kan fornemme, hvordan en rigtig landsbysmedje fungerede.

Landbomuseets unikke samling på ca. 2.500 dele er både registreret og istandsat. De rummer mange oplevelser fra landbrugets start og op til i dag. Så det er helt sikkert et besøg værd. Samlingen er intet mindre end fantastisk, da den indeholder maskiner og værktøj fra husholdning, landbrug og alle beslægtede erhverv. Det er alt sammen med til at gøre Brødsgård til et særdeles yndet udflugtsmål for mange mennesker.

-  Vi regner med, at rigtig mange stiller med deres klenodier og udstiller dem. Det kan samtidig være, at flere af jer vil benytte lejligheden til at se udstillingen. Der er selvfølgelig folk på pladsen fra fredag eftermiddag til søndag aften til at passe på de udstillede traktorer, maskiner og biler. Begge dage tilbydes udstillerne et gratis måltid mad om middagen samt kaffe. Udstillerne vil også kunne overnatte i campingvogn eller telt, slutter Søren Borg.

Se mere på www.landbomuseet.dk.
 

Læs også