Hegns- og rabatklippere på vej på Danmarksturne

De gule hegnsklippere, rabatklippere - og en enkelt bjergged - tager på Danmarksturne i august og september.

Her demonstrerer de sine færdigheder udi vedligeholdelse af rabatter, levende hegn og stejle skråninger, i alt fra Fårup Sommerland til Knuthenborg Safaripark.

Maskinerne i demokaravanen henvender sig primært til maskinstationer, entreprenører, kommuner og anlægsgartnere, men alle interesserede er selvfølgelig velkomne, når McConnel lægger vejen forbi blandt andet: Blokhus, Viborg, Vingsted, Aarup, Slagelse og Maribo.

Du kan se hvor maskinerne kører på www.mi.dk/Tour

Demokaravanen består af otte enheder, herunder fire armklippere og en SR rotorklipper. Enhederne vises med en masse forskellige redskaber.

De største trækplastre er den fjernstyrede Robocut rabatklipper og den store PA 8085 hegnsklipper, vurderer Robert Vemmelund, produktchef hos MI, som har importen af McConnel klipperne. - RoboCut er en sand bjergged, der uden besvær klipper skråninger med op til 55 graders hældning. Den viser vi med 1,3 m slagleklipperhoved og Robo-Forest knuserho-vedet på 1,25 m, oplyser Robert Vemmelund.

– McConnel PA 8085 er markedets kraftigste hegnsklipper med 8 m variabel fremført arm og det smarte Easy Drive System, som sikrer at klipperhovedet følger terrænet automatisk, forklarer Robert Vemmelund. Den vises i kombination med en frontmonteret rabatklipper.

- Vi viser også den frontmonterede rabatklipper, Merlin Xtreme Offset, for første gang på dansk grund. Med en arbejdsbredde fra 1,20 m passer den perfekt til det første cut, fortæller Robert Vemmelund. På enkelte lokationer kan man også se en frontmonteret hækkeklipper med en smart, integreret opsamler, der suger al hækkeaffaldet til sig og dermed klarer arbejdet på én gang.

Læs også