6.500 kvadratmeter spejlbassin renset

Jørgens Graveservice har oprenset det store bassin foran hovedbygningen på Glorup Gods for HedeDanmark.

De besøgende i det barokke haveanlæg på Glorup Gods ved Svindinge har siden i vinter kunne følge arbejdet med at renovere det omkring 6.500 kvadratmeter store bassin, som tilbage i 1774 blev anlagt, for at hovedbygningen kunne spejle sig i vandet.

Projektet med at oprense det 525 meter lange og 125 brede bassin, som med tiden var groet godt til, og genetablere den sammenfaldne stensætning hele vejen rundt, har været lagt i hænderne på HedeDanmark.

Som underleverandør har Jørgens Graveservice i Gislev været tilknyttet.

- Indrømmet, dette har været både en stor og spændende opgave, siger indehaveren, Jørgen Andersen. Ikke mindre end 10.000 kvadratmeter slam og materiale er gravet op og fjernet. Samtidig viste det sig, at bassinet nærmest var bundløst. Derfor har det været udfordrende og krævet mange jernplader for at kunne køre derude med vor store 30 tons langarmede gravemaskine.

Selve fundamentet for halvanden meter høje stensætning hele vejen rundt om bassinet har Jørgen Graveservice også etableret sammen med tilkørsel af omkring 40 procent flere sten end den oprindelige stensætning. Et brolæggerfirma har stået for selve genopbygningen af stensætningen i det historiske haveanlæg.

Læs mere om projektet i denne uges tema om entreprenøropgaver i LandbrugFyn.

Læs også