Danskerne havnede på 7. og 18. plads ved EM i pløjning

Irere bedst i Europa. De snuppede de bedste placeringer ved EM-pløjekonkurrencen i Schweiz.

Konkurrencen var hård ved europamesterskabet for vendeplove i Schweiz i weekenden.

LandboUngdoms to pløjere Kristian Østergaard, Nykøbing Mors, og Søren Korsgaard, Holstebro var oppe imod Europas bedste og måtte erkende, at konkurrencen ved EM er hård.

Søren Korsgaard fik en samlet 7. plads, og Kristian Østergaard fik en samlet 18. plads Begge pløjere er tilfredse set i betragtning af, hvor meget de har nået at træne op til traktorerne blev sendt til Schweiz. Søren Korsgaard blev nummer fem i grønjord og nummer syv i stubjord, mens Kristian Østergaard blev nummer 19 i grønjord og nummer 16 i stubjord.

Rykkede to pladser op

-Jeg forbedrede min placering med to pladser fra en 20. plads i 2016 og nu til en 18. plads, det er jeg rigtig glad for, fortæller Kristian, der deltog for anden gang ved EM.

-Vi kom et par dage før det officielle program og fik trænet lidt i den schweiziske muld inden den officielle træning. Det var dog ikke helt nok, da der er mange dygtige pløjere med til EM. Det var de irske pløjere, der løb med sejren, siger han.

Irerne satte sig på både første- og andenpladsen. Nummer et blev Jer Coakley efterfulgt af landsmanden Dan Donnelly. På tredjepladsen kom James Coulter, Nordirland.

Kristian og Søren flyver hjem til Danmark i dag, mandag, når de har pakket deres traktorer og plove på lastbilerne, der skal køre dem hjem.

 

 

Læs også