bannerPos

Måger kan være et dyrt bekendtskab

04-09-2017 08:00

Firmaet Animal Control har udviklet løsninger, som kan bidrage til at reducere antallet af måger på minkfarme.

Fagfolk mener, at fritlevende fugle og pattedyr – og mennesker – kan være smittespredere af den frygtede sygdom, plasmacytose, som kan ramme mink.
- Sølvmåger opsøger i stort antal minkfarme, hvor de kan udgøre en smitterisiko og i værste fald være årsag til, at minkavleren dels påføres store økonomiske tab og dels mister mange års avlsarbejde på grund af smitsomme sygdomme, som via fugle kan transporteres mellem minkfarmene, siger Mogens Rosengaard, stifter og indehaver af firmaet Animal Control, som har hovedafdeling i Middelfart og samarbejdspartnere i Vejle, Horsens og Aarhus.
Animal Control har udviklet koncepter til at imødegå gener og skader forårsaget af fritlevende fugle og pattedyr. Blandt andet løsninger, hvor højttalere kan udsende forskellige stimuli, hvilket har vist sig effektivt til at reducere antallet af måger på minkfarme.

Tilpassede løsninger

I 17 år har virksomheden udviklet og produceret produkter og koncepter, for at komme mågeproblematikken til livs.
- Med hensyn til minkfarme har det vist sig, at mågerne især kommer ind, når minkene bliver fodret, fortæller Mogens Rosengaard. I den forbindelse har vi udviklet en fjernbetjening, som monteres på fodervognen, og som man kan aktivere, når man ser mågerne. Det ser nogle af vore kunder en fordel ved, fremfor at investere i sensorer.
- I det hele taget er vores vildtcontrollere målrettet til den enkelte dyreart, som skal skræmmes væk. Kan vi for eksempel jage mågernes første »spejdere« væk, så kommer den store flok som regel ikke. Systemerne bruges også til at holde hjortevildt væk fra landbrugsafgrøder, for eksempel korn-, frø- og kartoffelmarker, hvor de kan gøre stor skade. Og med hensyn til jagt kan udstyret også bruges til at registrere om – og hvornår – der er dyr i område

BL vil se kommunernes vandløbsarbejde efter i sømmene

Bæredygtigt Landbrug har anmodet samtlige kommuner om at blive optaget som høringspart forud for de kommunale vandløbs-indsatser.

Mange landmænd har en mere bæredygtig virksomhed, end de tror

Ifølge Patriotisk Selskab kan en RISE-analyse give landmændene et overblik over, hvor bæredygtig deres virksomhed faktisk er.

Kubota lancerer tre nye traktorer

I onsdags lancerede japanske Kubota tre nye traktorer i M6002-serien, der kommer på det danske marked sidst på året.

Nu er det sidste chance for tilskud til nybyg og tilbyg

Ansøgningsrunden for modernisering af kvægstalde er ved at nå sin afslutning. Derfor er det sidste udkald for dem, der gerne vil bygge nyt eller bygge til.

- Projekterne skal kunne hænge sammen både med og uden tilskud

Mælkeproducent Anders Iversen Mosdal, Himmerland, har flere gange indsendt en ansøgning med håbet om at få del i puljen om støtte via Landdistriktsprogrammet. I sommer fik han udbetalt tilskudskroner for en udvidelse på 139 sengepladser og et vandrensningsanlæg.

Arbejdssikkerhed afgørende for rekruttering i landbruget

Hvis man skal kunne tiltrække flere unge til svineproduktionen, er det af afgørende betydning, at arbejdssikkerheden kommer i større fokus, skriver Tina Søndergaard Kristensen, der er bygningsrådgiver med fokus på svinestalde hos Byggeriteknik i dette indlæg.

Nye Weidemann-læssere

Nye opdaterede læssere fra Weidemann, blandt andet en Hoftrac 1390 konventionel hjullæsser og en Weidemann T4512 teleskoplæsser.

Yara lancerer ny YaraMila 21-3-10 med mangan

Yara lancerer nu en nyudviklet udgave af deres velkendte YaraMila 21-3-10, der indeholder mangan. Den nye gødning supplerer den meget velkendte YaraMila 21-3-10 og er et bidrag til de klassiske manganløsninger på markedet. Promangan gødningen distribueres gennem DLG, der har store forventninger til den nye gødning.
Side 1 af 1948 (38957 artikler)Prev1234567194619471948Next