Årets Landsby er god til skæv digitalisering

Lån værktøj af din nabo og se på nettet, hvad der sker lokalt. I Vallekilde er de gode til digitalisering. Blandt andet derfor er Vallekilde Årets Landsby 2017, og det fejres på lørdag.

I begyndelsen af juli blev Vallekilde i Odsherred Kommune udpeget som Årets Landsby 2017. På lørdag kåres landsbyen officielt ved et arrangement på Vallekilde Højskole kl. 14.

Vallekilde har gjort sig bemærket ved at have en lidt skæv tilgang til digitalisering med for eksempel en facebookgruppe med en virtuel grejbank, hvor man kan låne alt fra en stige til en bagemaskine af hinanden. 

De frivilliges arbejdskraft har blandt andet resulteret i en interaktiv plakatsøjle, et bylaug med mobilepaybetaling, og byen har også fået sin egen virtuelle borger, den fiktive Gerda Lyhn, som fortæller om sine oplevelser i landsbyen i en række audiowalks, der kan hentes på Soundcloud.

Det er Landdistrikternes Fællesråd og Landsforeningen Landsbyerne i Danmark, der står bag prisen og fejrer udnævnelsen.

Taler og vinderflise

Der vil være fest i byen, taler fra formanden for bedømmelseskomiteen, Annette Vilhelmsen, formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, formanden for Landsbyerne i Danmark, Steen Kjær Jensen, og Odsherred Kommunes borgmester Thomas Adelskov (S). Landsbyen overrækkes desuden en vinderflise som minde om titlen.

De øvrige finalister, der kæmpede om at blive Årets Landsby 2017, var landsbyen Ansager i Varde Kommune og landsbyen Over Jerstal i Haderslev Kommune.

 

Læs også