Bedre adgang til fuglereservatet Tipperne

På mandag indvier miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen den renoverede fuglestation Tipperhuset i bunden af Ringkøbing Fjord ved et af Europas vigtigste fugleområder. Projektet er gennemført som en del af Realdanias kampagne »Stedet Tæller«.

Hvert år sætter tusindvis af fugle kurs mod strandengene på halvøen Tipperne i Ringkøbing Fjord.

I juli-august, hvor vadefugletrækket er på sit højeste, kan man blandt andet se ryler, spover, hjejler og gæs. I vinterhalvåret kan man også nyde synet af Danmarks nationalfugl svanen.

Indtil nu har området været svært tilgængeligt for offentligheden, men nu udvides åbningstiderne og samtidig indvies et helt nyt fugletårn, hvorfra besøgende kan observere de mange fugle i passende afstand.

Bedre adgang kan styrke turismen

- Tipperne er et af Danmarks vigtigste fugleområder, og nu kan alle danskere endelig få større del i oplevelsen. De nye besøgsforhold er et godt eksempel på, at beskyttelse og benyttelse af vores vigtige naturområder sagtens kan gå hånd i hånd, så flere får mulighed for at komme ud i naturen. De nye adgangsforhold kan også bidrage til at styrke turismen og den lokale udvikling og betyde, at områdets mange gæster vælger at blive lidt længere, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Tæt på fugletrækkene

Udover et nyt observationstårn er der blevet etableret et lille pyramideformet skjul ved Tippesande, der gør det muligt at observere fugletrækkene helt tæt på uden at forstyrre. Den gamle stråtækte forpagterbolig Tipperhuset er desuden blevet renoveret, herunder også den gamle fuglestation på husets første sal, så der fortsat kan ske fugletællinger på Tipperne og i vildtreservatet. Besøgende vil også kunne nyde deres medbragte mad i tørvejr i et madpakkerrum.

Åbent hver dag til 30. november

I forbindelse med indvielsen bliver der åbent på daglig basis i perioden fra den 1. marts til 30. november, hvor der i dag kun er åbent én dag om ugen, og man kan gå kortere ture rundt om Tipperhuset, men ikke i de vitale dele af reservatet.

 

Læs også