Agritechnica har uddelt guld og sølv

På et DLG-pressemøde i går i Hannover blev guld- og sølvmedaljerne uddelt til årets Agritechnica-udstilling.

Tendensen fortsætter i uformindsket fart i landbrugsmaskinbranchen med at  automatisere alle processerne kombineret med intelligent datastyring til regulering og optimering af de store landbrugsmaskiner, logistik, dokumentation, sporbarhed og kvalitetssikring.

Alt i alt er der godkendt mere end 320 produktnyheder til dette års Agritechnica-udstilling og langt hovedparten af dem er inden for big-data og digitalisering af diverse maskiner og processer.

DLG har et uafhængigt ekspertpanel til at vurdere de mange forskellige innovationer og nyheder. Panelet er sammensat af internationale eksperter udpeget af DLG, og innovationer, som lancerer en ny proces eller væsentligt forbedrer en arbejdsgang bliver belønnet med enten guld- eller sølvmedalje.

To guldmedaljer og 29 sølvmedaljer blev uddelt i dag.

Guld til Claas

Cemos Auto Threshing, der er udviklet af Claas, får guldmedalje for at give piloten et overblik over mejetærskerens samlede funktioner og kapacitet.

Rigtig mange indstillinger skal være korrekte for at udnytte en Claas mejetærsker optimalt. Med Cemos Auto Threshing får piloten mulighed for at optimere tærskeren fuldt ud.

Cemos Auto består af en række komponenter, som automatisk regulering af kørehastigheden afhængig af motorudnyttelse, spil og materialetykkelse i indføringskanalen.

Cemos sørger for optimeret dialog mellem førerens og maskinens mange indstillinger. Cemos Auto Separation indstiller automatisk og kontinuerligt rotoromdrejningstallet og rotorklapperne afhængigt af de aktuelle høstforhold.

Guld til Kemper

Skadedyr i majsensilage har forårsaget store tab i udbytte og kvalitet. En af de vigtigste metoder til bekæmpelse blandt andet majsborebillen i majsen, udover kemiske og biologiske metoder, er at fjerne majsstubben helt.

Derfor går den anden guldmedalje til Kemper Maschinenfabrik, som har udviklet en integreret enhed på majsskærebordet, der stubfræser stubben væk, inden snitteren kører over dem.

Enheden hedder Kemper StalkBuster og er en ganske lille enhed, som er let at montere på selve majsskærebordet. Normalt forbliver omkring 30 procent af stubben tilbage efter høsten.

Læs også