Se landbruget med egne øjne

Hvordan lever en dansk gris? Gror der virkelig hamp på danske marker? Og hvad er et gods egentlig? Stil spørgsmålene og få svarene når hele Danmarks spisekammer åbner stalddørene til Åbent Landbrug den 17. september.

Hvornår har du sidst trykket en landmand i hånden, klappet en kalv og fået halm i skoene? Søndag den 17. september har du mulighed for at komme helt ind i stalden og langt ud på marken, når 64 landmænd åbner stalddørene til Åbent Landbrug. Åbent Landbrug er en enestående lejlighed for både børn og voksne til med egne øjne at se, hvordan et dansk landbrug anno 2017 ser ud.

-Hvis kløften mellem land og by bliver for dyb, kan der let opstå myter og misforståelser. Vi tror på, at åbenhed og dialog er vejen til bedre forståelse. Derfor inviterer vi igen i år danskerne indenfor. Åbent Landbrug giver mulighed for at komme tæt på produktionen, dyrene og menneskene bag og på den måde blive klogere på moderne landbrugsproduktion, siger Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer.

Sidste år brugte 88.000 danskere landet over deres søndag på at se, hvordan et dansk landbrug anno 2016 så ud. Men der er plads til, at flere danskere med egne øjne kan se, hvorfor danske fødevarer er eftertragtede verden over, og dyrevelfærden er en af de højeste.
Der er altså rig mulighed for at opleve både køer, kalve, grise, kødkvæg, får, høns, kyllinger, mink samt frugt- og grøntsagsproduktion, når landmænd over hele landet søndag den 17. september åbner dørene kl. 10-16. Alle er velkomne, og det er gratis.

Asger og Inge, der bor på Nørupgaard i Jordrup, inviterer dig inden for til Åbent Landbrug i Kolding-området. Her kan du møde køer og klappe en kalv, holde en kylling og se de store maskiner. Gå heller ikke glip af malkningen eller de mange andre aktiviteter for børn og voksne. Adressen er: Nørupgaard, Fynslundvej 59, 6064 Jordrup.

Allerede nu kan du på www.aabentlandbrug.dk finde information om de andre deltagende gårde og godser. Følg også Åbent Landbrug på facebook.com/aabentlandbrug

 

Læs også