Danish Crown rykker ind i Flensborg med stort salgskontor

Den danske slagterikoncern sender hver dag 30 lastbiler med svinekød sydpå, og det nye Tysklands-kontor placeres lige syd for grænsen.

En af Europas største slagterkoncerner, Danish Crown, har efter mange overvejelser valgt Flensborg lige syd for grænsen som hjemsted for sit nye Tysklands-kontor, som også skal tage sig af salget i Østrig, Belgien, Luxembourg og Holland. Det fremgår af LandboSyds hjemmeside.

Hver dag sender koncernen 30 lastbiler af sted sydpå med svinekød, så det bliver et betydeligt marked, der skal klares fra grænsebyen. I forvejen spiller Danish Crown en stor rolle nord for grænsen og i LandboSyds område.

Største udlandskontor

Flensborg Avis skriver, at det nye kontor åbnede i al stilhed i sommer. Det er beliggende i Raiffeisenstraße i Flensborgs vestlige industriområde.

Danish Crowns Flensborg-afdeling er en af den danske koncerns største udlandskontorer, og får i første omgang 15 medarbejdere med Jacob Søgaard som chef.

Det er ikke tilfældigt, at Danish Crown, der har hovedsæde i Randers, har valgt Flensborg som ståsted.

To-sprogede ansatte

- Her synes vi, at der er det perfekte to-sprogede miljø med en del andre danske virksomheder og de passende logistiske forudsætninger, idet vores speditør faktisk bor næsten lige ved siden af os. Derudover kan vores ansatte vælge, om de vil flytte til Flensborg, eller om de vil blive boende nord for grænsen, hvilket nogle af dem gør, siger Jacob Søgaard til Flensborg Avis.

Danish Crown er med sine 22 millioner slagtninger om året Danmarks største kødproducent.

Betydningsfuldt

- Vi måtte konstatere, at vi i de senere år ikke har taget hensyn nok til de tyske forbrugere. Med åbningen af Flensborg-afdelingen vil vi gerne ændre på det, siger CEO Lars Albertsen. Koncernens øverste chef, Jais Valeur, kalder Tyskland »et meget betydningsfuldt og vigtigt marked for os«.

Tyskland er for Danish Crown økonomisk meget interessant, da det både geografisk og omsætningsmæssigt anses for at være Europas omdrejningspunkt for kødindustrien.


 

Læs også