Nyt tiltag gør regler for husdyrbrug overskuelige

LMO Green står bag en ny facebook side, som skal give overblik over ændringerne i miljøreglerne for hold af husdyr. Her får følgerne det fulde overblik over betydningen af den nye miljøregulering, som forventes gennemført efter sommerferien.

Er du i tvivl om, om det er nu du skal anmelde en ny gylletank? Eller ansøge om at udvide produktionen af søer og slagtesvin? Eller skal du vente til efter sommerferien, hvor de nye miljøregler for husdyrbrug træder i kraft.

De nye ændringer af husdyrgodkendelsesloven er allerede vedtaget, og de giver anledning til rigtig mange spørgsmål. Selvom loven først træder i kraft den 1. august, mærker LMO GREEN allerede nu en klar efterspørgsel på at få et overblik over, hvad den præcist får af betydning for husdyrproducenterne. Det har fået LMO GREEN til at tage initiativ til facebook-gruppen ”LMO Miljøregler for husdyr, udtaler Maria Katja Jensen, der er afdelingschef i LMO GREEN:

- Vi har oprettet facebook-siden fordi, de nye regler giver muligheder for at udnytte sin produktion på en anden måde. Men samtidig er risikoen også, at de kan spænde ben for husdyrproducenterne. Derfor forsøger vi med den nye facebook-side at opdatere følgerne hele tiden, så de altid er sikre på, hvordan de skal forhold sig til reglerne, udtaler Maria Katja Jensen. 

Afdelingschefen i LMO Green peger samtidig på, at den nye regulering får betydning for alle der har husdyr og som skal bruge en miljøgodkendelse. Ændringerne betyder en solid fremtidig miljøregulering, hvor arealerne og anlægget ikke længere er afhængige af hinanden.

Ambitionen med den nye facebook-gruppe er, at følgerne får de nyeste opdateringer og oplysninger om den ny miljøregulering af husdyrbrug:

- Den nye bekendtgørelse er på vej, og vi regner med, at den kommer her i starten af maj. Men allerede nu bruger LMO sit netværk til at opsamle informationer og oplysninger, så vi hele tiden kan holde vores kunder og facebook-følgere opdateret.  Vi bruger facebook siden til at lægge vores anbefalinger, beregninger og tip ud til medlemmerne, så de kan se hvilke muligheder der kan være for deres egne produktioner, siger Maria Katja Jensen.

Læs også