EU-kommissærs benarbejde gavner Danish Crowns eksportmuligheder

Nye eksportmuligheder åbnedes, da den første container med oksekød og biprodukter fra Danish Crowns tyske og polske slagteri forlod Husum med kurs mod Hongkong i fredags. At det skete, skyldes en diplomatisk indsats af EU’s landbrugskommissær.

EU’s landbrugskommissær Phil Hogan havde armene oppe over hovedet i fredags. Jubelen skyldtes afskibningen fra Husum af en container med oksekød og biprodukter fra Danish Crowns slagterier i Husum og Sokołów i Polen til Hongkong. 

- Jeg glæder mig over afskibningen som et direkte resultat af den aftale, jeg indgik med Hongkongs myndigheder under mit besøg i november i sidste år, siger Phil Hogan.

Aftalen går ud på, at Hongkong opgiver kravet om, at importeret kød fra EU skal afsendes fra det land, hvor dyrene er født, opvokset og slagtet. Denne ændring vækker glæde hos Danish Crown.

- Takket være Phil Hogans fornemme indsats kan vi nu sende kød fra dyr med forskellige oprindelseslande til Hongkong. Det skaber nye muligheder og giver os positive forventninger i forhold til udviklingen af vores samhandel med Hongkong, siger Jacob Rahbek, Senior Manager, Export, Danish Crown Beef.

Muligheden for at kunne afskibe polske varer fra Tyskland giver en fordel for slagteriet i Sokołów.

- Herfra kunne det ikke tidligere betale sig at sende varer til Hongkong på grund af omkostninger til transport. At den hurdle nu er væk, er et eksempel på, hvordan små fremskridt, som EU står bag, kan få stor betydning, siger Jacob Rahbek.

Phil Hogan ser afskibningen fra Husum som et konkret eksempel på hans diplomatiske offensiv sidste år for at lette mulighederne for eksport af EU-fødevarer.

- Handelskommissær Malmstrøm, sundheds- og fødevaresikkerhedskommissær Andriukatis og jeg har utrætteligt arbejdet for at finde nye åbninger for EU-varer. Dette arbejde vil vi fortsætte på vegne af EU’s landmænd og for at fortsætte EU’s succes med eksport af landbrugsvarer, som satte rekord ved i november 2016 at nå en trillion kroner for det indeværende år. Det er en hyldest til EU’s landmænd, som producerer verdens bedste fødevarer, fastslår Phil Hogan.

Læs også