Se omlægning i praksis

Tag på bedriftsbesøg med Familielandbruget og se hvordan man på Hjørnegård ved Bredsten har taklet omlægning til økologi.

Sortbroget omlægges til jersey og markstak skiftes ud med hjemmelavede wrapballer. Niels Henrik Keinicke har været konventionel landmand i 20 år, nu regner han med at tage 20 år mere som økolog. Det fortæller han om tirsdag den 23. maj kl. 19.00, på ejendommen Bredstenvej 37, 7182 Bredsten, hvor han sammen med Familielandbruget LRS – Vejle inviterer på bedriftsbesøg.

Emner der vil blive vendt denne aften er omlægning til økologi, grovfoderforsyning, dyrkning af hestebønner samt fokuspunkter omkring økonomi, når man vælger ændringer i bedriften.

Der er 70 malkekøer på bedriften som malkes med robot, opdræt af kvier og opfedning af stude. Niels Henrik Keinicke driver 110 ha og passer det hele selv, på nær gyllekørsel.

Det er vigtigt for den dygtige landmand, at der bliver lavet noget godt grovfoder og derfor har han valgt at investere i en wrapper, så han selv kan høste grovfoderet når kvaliteten er i top. Ud over arbejdet på bedriften, så er Niels Henrik Keinicke aktiv indenfor bl.a. Dansk Kvæg, hvor han repræsenterer Familielandbruget.

-  Det er ikke den største ejendom jeg har, men jeg kan klare det hele selv og størrelsen er god til unge og til nyetablering, så bedriftsbesøget kan også være interessant for dem, der vil inspireres til at kommer i gang med mælkeproduktion. Alle er i hvert fald velkommen, siger Niels Henrik Keinicke som glæder sig til besøget.

Der bliver serveret pølser, kaffe og kage, derfor vil Landbrugsrådgivning Syd gerne have tilmelding inden den 19 maj – se mere på www.lrs.dk.

Læs også