Aco Funkitilbyder robotter til svinestalde

Det er ikke en hemmelighed at vaskearbejde i svinestalde kræver tid og menneskelige ressourcer. Men med ny udvikling af teknologi, behøver det ikke længere være hårdt manuelt arbejde.

Aco Funki tilbyder nu ifølge en pressemeddelelse sine kunder endnu bedre løsninger og har indgået i et samarbejde med Washpower. Washpower udvikler og sælger højtydende vaskerobotter til det industrielle segment. Kodeordene er enkel, robust og fleksibel teknologi, som kræver et minimum af vedligehold. Samtidig effektiviseres svineproducenternes arbejdsgange og det daglige arbejdsmiljø forbedres.

Vaskerobotten ProCleaner X100, som Aco Funki tilbyder, er udviklet og testet gennem en periode på 5 år, og betegnes af kunderne som “…en effektiv og driftssikker hjælp i hverdagen”.

Glenn Pedersen fra Washpower A/S, forklarer deres beslutning om at indgå ind i samarbejde med Aco Funki: - Aco Funki står for os som et stærkt dansk kvalitetsbrand, hvis staldsystemer passer rigtig godt til ProCleaner X100. Det samtidig med at Aco Funki er stærkt repræsenteret på de fleste eksportmarkeder, gør at vi har store forventninger til samarbejdet”

Aco Funki anser ligeledes samarbejdet som fordelagtigt, da vaskerobotter fremmer dyrenes velfærd og hygiejne i stalden. Takket være automatiseret arbejde, kan landmand nu spare tid og penge. Den manuelle vasketid reduceres med 70-80%. Samtidig bliver det lettere at holde en høj rengørings hygiejne da medarbejderne kun skal finpudse rengøringen (mindre risiko for sygdomme).

I slutning af marts-måneden har Aco Funki og Washpower med stor succes præsenteret vaskerobotten på Figan messen i Zaragoza, Spanien.

Læs også